Örnek dayanışma

Öğrenci ve öğretmenlerin katıldığı kampanyada toplanan 50 bin lira, Cerablus'a ulaştırılmak üzere Gaziantep Fırat Kalkanı Eğitim Yardımı hesabına aktarıldı.

Haberler 12.04.2017 - 07:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte, örenci ve öretmenlerin Cerablusa yardm amacyla balattklar kampanyada 50 bin lira topland.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, l Milli Eitim Müdürü Fuat Suay ile düzenledii basn toplantsnda, Türkiyenin, savatan kaçan Suriyelilere sahip çktna iaret etti.

Türkiyenin sadece komularna deil en uzaktaki ülkelerde yaayan madurlara dahi el uzattn vurgulayan Tutulmaz, öyle konutu:

ÖRENCLERN ÖRNEK DAYANIMASI

Cerablus bölgesine Türkiyeden 50 bin kii dönmütür. Daha sonra El Bab ve dier terör örgütünden arndrlm bölgelere yine ülkemizde yaayan Suriyelilerden dönüler olacaktr. Bunlarn eitimlerinin devam ettirilmesi açsndan da Milli Eitim Bakanl özellikle Cerablus bölgesi için bir yardm kampanyas balatt. çocuklarmz ve öretmenlerimiz, Cerablusta eitim alacak kardelerine harçlklaryla destek olmaya çalt. Emei geçen öretmenlere, müdürlerimize ve esas yardmda bulunan çocuklarmza teekkür ediyorum.

l Milli Eitim Müdürü Suay da Cerablusta terör örgütü DEA mensuplarnn okullar tahrip ettiini belirterek, Bakanlmzn yardm toplanmas konusunda talimatlar oldu. Biz de nakdi yardm yapyoruz. Ziraat Bankasnda hesabmzda toplanan 50 bin 874 Türk lirasn Gaziantep Frat Kalkan Eitim Yardm hesabna aktardk. dedi.

Ana Sayfaya Git