Örnek eğitimci!

Karlıova ilçesinin Kargapazar köyünde görev yapan 5 öğretmen, TEOG sınavına hazırlanan öğrencileri için ilçe merkezindeki evlerinin bir odasını adeta etüt merkezine dönüştürdü.

Haberler 05.03.2017 - 11:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölün Karlova ilçesinin Kargapazar köyünde görev yapan fedakar öretmenler, Temel Eitimden Ortaöretime Geçi (TEOG) snavna hazrlanan örencilerine kendi evlerinde ücretsiz eitim veriyor.

Kargapazar Ortaokulunda görev yapan ve TEOGa katlacak 8inci snf örencilerine ilave eitim verme karar alan 5 öretmen, köyden yaklak 7 kilometre uzaklktaki evlerinin birer odasn örencileri için hazrlayp, adeta etüt merkezine dönütürdü.

Velilerinden izin aldklar 10 örenciyle okul sonras haftada bir gün bir araya gelen öretmenler, akam yemei ikram ettikleri ve geç saatlere kadar eitim verdikleri örencileri daha sonra minibüsle evlerine uurluyor.

Olumsuz hava koullar nedeniyle haftada bir gün verilen hazrlk eitiminin havalarn snmasyla haftada 5 güne çkmas planlanyor.

- nallah muvaffak oluruz

Öretmenlerden Burhanettin Adanur Kargapazar Ortaokulundaki öretmenler olarak yeni bir çalma balattklarn, bu kapsamda 5 öretmen olarak 10 örenciye ikinci dönemin bandan itibaren ev ortamnda eitim verdiklerini söyledi.

Adanur, veli izni ile örencileri okuldaki eitimin ardndan evlerine getirdiklerini ifade ederek, Fedakar öretmen arkadalarm sayesinde 22.00ye kadar ders veriyoruz. Daha sonra da köyün aracyla evlerine sa salim brakyoruz. Bu çalma eski hocalarmza aitti. Biz bu bayra devraldk. Bu bayra bizden sonra gelenlere brakmak suretiyle çalmalarmz sürdürüyoruz. nallah muvaffak oluruz. diye konutu.

- Örencilerine yemek yapyor

Ders aras evlerindeki mutfakta örenciler için yemek yapan Leyla Yeten, örencilerini mezun edinceye kadar ilçeden gitmeyi düünmediini belirtti.

Yeten, örencilerin okuldan eve geldiklerinde karnlarnn aç olduunu dile getirerek, onlar dinlenirken yemek yaptn, yemek yedikten sonra derse devam ettiklerini kaydetti.

- Böyle bir çalma hepimiz için çok iyi oldu

Örencilerden erdan Nalçeci, gösterdii fedakarlktan dolay öretmenlerine teekkür etti.

Böyle bir çalma hepimiz için çok iyi oldu. TEOGa çok iyi hazrlanacamza eminiz. Öretmenlerimiz bize çok iyi bakyor, ders aras yemek veriyor, çeitli ikramlarda bulunuyorlar. diyen Nalçeci, snavda baarl olmak için öretmenlerinin destei ile çok çaltklarn aktard.

Örencilere gösterdikleri ilgiden dolay ziyaret ettii öretmenlere teekkür eden veli Asep Kaya, öretmenlerin büyük bir fedakarlk gösterdiini anlatt.

Kaya, öretmenlerin örencileri evlerinde arladn vurgulayarak, örencileri köy minibüsüne bindiren öretmenlerin kendilerini arayarak bilgilendirdiini ifade etti.

Gördükleri ilgiden duyduklar memnuniyeti dile getiren Kaya, baarlarnn devamn diledi.

Ana Sayfaya Git