Örnek ilişki!

Diyarbakır’da bir grup aile, korona virüs nedeni ile çocuklarının sosyal medya ve elektronik araçlara olan bağımlılığının önüne geçmek için önemli bir çalışmaya imza attı.Aileler, çocukları ile birlikte bahçeye çıkıp kitap okudu.

Haberler 25.07.2020 - 01:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR- Tüm yurtta olduu gibi Diyarbakrda da korona virüs nedeniyle okullarn uzaktan eitimle devam etmesi sonras çocuklar sosyal medya ve elektronik araçlara yöneldi. çocuklarn elektronik eyalara bamlln düürmek isteyen aileler, önemli bir çalmaya imza att. Kitap okuma etkinliinde çocuklar velileri ile birlikte maske takp, sosyal mesafe kurlarna uydu.

çalmann Türkiye geneline yaylmasn umuyorum

Yaplan etkinlie öncülük eden uzman psikolog Sadk Sun, karantina sürecinden dolay çocuklarn genelde uzaktan eitimle okul ortamndan uzak kaldn söyledi. Sun, Bizler de böyle bir etkinlik yapmak istedik. Bu da çocuklarn birlikte bir ey yapma isteini arttrd. nsanlarn elektronik eyaya bamll hoa gidecek bir durum deil. Bunun önüne geçmek adna böyle bir etkinlik yapmay planladk. Umarm bu etkinlik sadece burayla kalmaz Diyarbakrn ve hatta Türkiyenin geneline yaylmasna öncü olur. Kitap okuma güzel bir aktivite, iyi bir çalma yaptmz düünüyorum dedi.

çocuklar neredeyse kitap okumay unuttular

Etkinliin çok iyi olduunu ve devamn beklediklerini belirten site sakinlerinden Rezzan Akku, Bu etkinlik bence çok çok iyi oldu ve bunun devamn diliyorum. Bu etkinlii bütün herksin örnek olmasn isterim. çocuklarmz 5 aydr okuldan uzak kaldlar ve neredeyse okumay unuttular. Biz evde kitap okuyoruz ama yeterli olmuyor. Teknolojinin o zararl yönlerinden çocuklarmz uzak tutmaya çalyoruz ve kitap okuma alkanln alamaya çalyoruz. çocuklarmn bütün çocuklarla kitap okumas çok çok iyi oldu diye konutu.

çocuklar bir süreliine de olsa kitaba dokunmu oldu

Site sakinlerinden Gül Dadak da etkinliin çok güzel olduunu söyledi. Dadak, Özellikle pandemi döneminde çok iyi oldu. çünkü çocuklar ikinci dönem okula gitme gibi bir özellikleri olmad. çocuklar teknolojiye o kadar bamllar ki kimsenin aklna kitap okuma gibi bir durum gelmedi. Böyle bir etkinlik güzel oldu ve en azndan çocuklar ksa bir süreliine de olsa kitaba dokunmu oldular, hep beraber kitap okumu oldular eklinde konutu.

Etkinlie kitaplar ile katlan çocuklar, çalmann çok güzel olduunu ve bunun devamn istediklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git