Orta eğitime geçiş yolu!

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) sosyal medya hesabında, 2019 yılı ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme süreci kapsamında adayların dikkat etmesi gereken kurallara ilişkin tanıtım videosu ile sıkça sorulan sorulara yer verildi.

Haberler 02.07.2019 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnn (MEB) sosyal medya hesabnda, 2019 yl ortaöretime geçi tercih ve yerletirme süreci kapsamnda adaylarn dikkat etmesi gereken kurallara ilikin tantm videosu ile skça sorulan sorulara yer verildi.

Milli Eitim Bakanlnn Twitter hesabnda yer alan videoda, ortaöretime geçi kapsamnda tercih bavuru sürecinin balad hatrlatld.

Tercih ilemlerine balamadan önce tercih ve yerletirme klavuzu ile okul tercih listelerinin incelenmesi uyarsnda bulunulan videoda, klavuz ile listelere www.meb.gov.tr veya e-okul.meb.gov.tr adreslerinden ulalabilecei bildirildi.

Adaylarn, e-okul sistemi üzerinden kendilerinin ya da herhangi bir okul müdürlüünde velileriyle beraber tercihlerini yapabilecei anlatlan videoda, tercihlerin, bavuru süresi içinde velilerle okul müdürlüklerine gidilerek onaylatlmas gerektii de vurguland.

Merkezi snava giren adaylarn, yerel yerletirme, merkezi yerletirme ve pansiyonlu okullar olmak üzere 3 balkta tercih yapabilecei belirtilen videoda, u ifadelere yer verildi:

Öncelikle yerel yerletirme okul tercihi yapmanz gerekmektedir. Yerel yerletirme okul tercihi yapmazsanz, merkezi yerletirme ve pansiyonlu okullar için tercih ekrannz açlmayacaktr. Yerel yerletirme ilemleri, kayt alannz, okul baar puannzn üstünlüü ve 8. snf özürsüz devamszlk gün saynzn azl kriterlerine göre yaplacaktr. Yerel yerletirme ekrannda ilk 3 okulu kayt alannzdan seçmek kaydyla en fazla 5 okul tercihinde bulunabilirsiniz. Yerel yerletirme ekrannda tercih yaparken ayn okul türünden en fazla 3 okul seçebilirsiniz. Yerel yerletirme için toplam 5 okul tercih etme hakknz vardr.

Kayt alannzdan 5 tercih yapmanz halinde yerleme ansnz artacaktr. Yerel yerletirme tercihlerinizi e-okul sistemine kaydettikten sonra isterseniz merkezi yerletirme ve pansiyonlu okullar tercih ekranndan da okul tercihi yapabilirsiniz. Merkezi yerletirme ilemleri, merkezi snav puan üstünlüüne göre yaplacaktr. Tercihlerinizi e-okul sistemine doru ve eksiksiz ekilde kaydettikten sonra bavuru süresi içerisinde velinizle beraber ortaokul müdürlüüne giderek onaylatmay unutmaynz. Eitim hayatnda baarlar dileriz.

Skça sorulan sorulara yer verildi

Paylamda, 2019 yl ortaöretime geçi tercih ve yerletirme kapsamnda skça sorulan sorulara da yer verildi.

Klavuzda, Tercih ve yerletirme ilemleriyle ilgili duyurularn takibini nerden yapmalym?, Okul adlar, tercih kodlar ve 2018 yl Türkiye geneli yüzdelik dilimlere nasl ulaabilirim?, Tercihlerin okul müdürlüklerine onaylatlmas zorunlu mudur?, Tercih bavurumu onaylattrdm, düzeltme yapabilir miyim? gibi 32 soru yer alyor.

Ana Sayfaya Git