Ortak sınav geliyor!

MEB'den okullardaki kurslarda 4 dersten ortak sınav dönemi

Haberler 07.09.2019 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, destekleme ve yetitirme kurslar yönergesinde deiiklik yaptklarn belirterek, Buna göre bakanlk olarak 5. snftan 12. snfa kadar tüm snf seviyelerinde Türkçe, matematik, fen bilimleri ve yabanc dil derslerinde kurslarn her döneminin sonunda izleme aratrmas yapacaz. zleme aratrmas ortak snavlar eklinde düzenlenecek. dedi.

Bakan Selçuk, destekleme ve yetitirme kurslarnn tüm il ve ilçelerde örencilerin derslerine destek saladn anlatt.

Bu kurslarn ayn zamanda okullar arasndaki baar farkn azaltmak için de bir frsat sunduuna iaret eden Selçuk, Bu kurslarmz daha verimli kullanmak için yeni düzenlemeler yaptk. lk olarak e-Kurs modülü oluturduk. Bu modül üzerinden tüm kurslarmz, kaytl örenciler ve geliim durumlarn elektronik ortamda izleyebileceiz. bilgisini verdi.

- zleme aratrmalarna büyük önem veriyoruz

2023 Eitim Vizyonunda izleme aratrmalarna büyük önem verdiklerinin altn çizen Selçuk, unlar söyledi:

2018 ylnda 4, 7 ve 10. snf seviyelerinde 81 ilde Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarnda izleme aratrmas yapmtk. Bu yaklammz imdi destekleme ve yetitirme kurslarmza da uygulayacaz. Bu kapsamda destekleme ve yetitirme kurslar yönergesinde deiiklik yaptk. Buna göre bakanlk olarak 5. snftan 12. snfa kadar tüm snf seviyelerinde Türkçe, matematik, fen bilimleri ve yabanc dil derslerinde kurslarn her döneminin sonunda izleme aratrmas yapacaz. zleme aratrmas ortak snavlar eklinde düzenlenecek. Böylece bu dersler üzerinden kurslarmzn geliimini ve verimliliini izleyebileceiz. Elde edilen bulgularla kurslarmza geri besleme salayacaz. Ayrca, bakanlk, bu dersler için destekleme ve yetitirme kurslarna kaynak destei salayacak.

- Okullarda mezunlara ücretsiz kurs müjdesi

Bakan Selçuk, yeni düzenlemeyle ortaöretim kurumlarndan mezun olanlarn da belirli derslerden bu kurslardan yararlanabilmelerinin önünü açtklarna dikkati çekerek, Ortaöretim kurumlarndan (lise) mezun olanlar da artk bu kurslardan yararlanabilecekler. Mezunlara kurslarda ayr snflar oluturulacak. Belirli dersleri alabilecekler. Ayrca Ölçme, Deerlendirme ve Snav Hizmetleri Genel Müdürlüümüz baz derslerden kurslarmza kaynak da salayacak. diye konutu.

Ana Sayfaya Git