Ortaöğretim öğrencilerine ekolojik okur yazarlık bilinci kazandırılacak

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile TEMA arasında "Lise Tema Doğa Eğitimi Programı" iş birliği protokolü imzalandı.

Haberler 29.08.2019 - 08:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl ile Türkiye Erozyonla Mücadele Aaçlandrma ve Doal Varlklar Koruma Vakf (TEMA) arasnda imzalanan protokolle ortaöretim örencilerinin doal varlklar korumas ve ekolojik okur yazarlk bilinçlerinin artrlmas hedefleniyor.

Alnan bilgiye göre, Milli Eitim Bakanl (MEB) Ortaöretim Genel Müdürlüü ile TEMA arasnda Lise Tema Doa Eitimi Program i birlii protokolü imzaland.

Protokolle Milli Eitim Bakanlna bal resmi ve özel ortaöretim okullarndaki örencilere toprak, su bata olmak üzere doal varlklar koruma, çevre ve tükenebilir varlklarn bilinçli kullanlmas konularnda eitim verilerek, örencilerin ekolojik okur yazarlk bilincinin artrlmas hedefleniyor.

Protokole MEB Ortaöretim Genel Müdürü Yusuf Büyük ve TEMA Vakf Yönetim Kurulu Bakan Deniz Ataç imza att.

Büyük, protokolün 2023 Eitim Vizyonunda belirtilen akademik bilginin yaam becerisine dönümesini salamada önemli bir adm olacan ve okul d ortamlarn bilinçli bir ekilde kullanlarak eitime ciddi katk salanacan vurgulad.

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk tarafndan hayata geçirilen Hayal, Etkinlik, Yaam (HEY) modelinin uygulanmasnda MEB ve TEMA arasnda yaplacak çalmalarn etkin olarak yarar salayacana inandn da dile getiren Büyük, eitimde yeni bir dönemin baladn belirtti.

Ana Sayfaya Git