Ortaokul öğrencisi atık malzemelerden "go kart" aracı yaptı

Van'ın Erciş ilçesinde ortaokul öğrencisi Yasin Tukuç, atık malzemeler ve motosiklet motoru kullanarak "go kart" aracı yaptı.

Haberler 20.05.2018 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beyazt Ortaokulu 8. snf örencisi 14 yandaki Yasin Tukuç, üç arkadayla hazrlad projeyi okulun fen bilgisi öretmeni Mehmet Mustafa Gülere sundu.

Tukuç, Gülerin de desteini alarak araç için gerekli malzemeleri toplad ve yaklak 4 ayda okulun atölyesinde go kart aracn tamamlad.

Test sürülerini de baaryla gerçekletiren Tukuç, AA muhabirine, arac yaparken babas ile bir makine mühendisinden yardm aldn söyledi.

Go kart arac yapt

Hayalini gerçekletirdii için çok mutlu olduunu belirten Tukuç, Babama bu konuyu açtmda çok inanmamt dorusu ama ben bunu baardm. Önceleri aracn motorunu jeneratör motoruyla yapmaya karar verdim ama olmad. Daha sonra motosiklet motoruyla denemeye karar verdik ve baardk. Bu sefer daha maliyetli oldu. Güzel bir çalma olduunu düünüyorum. Amacm bu çalmalar gelitirip, profesyonel iler yapmak. dedi.

Projede Tukuça yardmc olan örencilerden Ahmet Harun çekmen de gerekli bütün parçalar kendi imkanlaryla topladklarn ve arac ürettiklerini ifade etti.

Fen bilgisi öretmeni Güler de ilk sunulduunda projeyi pek önemsemediini belirterek, Örencilerin srar etmesi bir süre sonra beni de umutlandrd. Açkças böyle bir aracn ortaya çkacan tahmin etmiyordum. Örencilere gereken destekleri verdik ve bekledik. Gerçekten de inandklar hayali gerçekletirdiler. Umarm hep böyle azimli ve kararl olurlar. diye konutu.

Ana Sayfaya Git