ÖSYM, 2016 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi sonuçlarını açıkladı

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sonuçları, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) internet sitesinde açıklandı.

Haberler 03.09.2016 - 01:15 Son Güncelleme : 03.09.2016 - 02:00

ÖSYMnin internet sitesinde yapılan açıklamada, öğretmen adaylarının 20 Ağustosta gerçekleştirilen testlere ilişkin sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr web linkine kimlik bilgileri ve şifrelerini girerek öğrenebildiği bildirildi.

Kimya Öğretmenliği Testi temel soru kitapçığındaki 5inci sorunun A olarak girilmiş cevabının D, Türkçe Öğretmenliği Testindeki 43üncü sorunun E olarak girilmiş cevabının da C olarak değiştirildiği belirtilen açıklamada, Rehber Öğretmenliği Testindeki 17nci, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Testindeki 37 ve 39uncu, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Testindeki 8inci, Türkçe Öğretmenliği Testindeki 14 ve 46ncı soruların iptal edilmesine karar verildiği duyuruldu.

Açıklamada, iptal edilen soruların ilgili testte en az bir cevabı bulunan tüm adaylar için doğru yanıtlanmış kabul edilerek değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı kaydedildi.

Ana Sayfaya Git