ÖSYM, 2020 MSÜ için başvurulacak nüfus müdürlüklerini duyurdu

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) , 14 Haziran Pazar günü yapılacak 2020 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’na (MSÜ) girecek adaylar için sınav günü açık tutulacak il ve ilçe nüfus müdürlüklerini açıkladı.

Haberler 12.06.2020 - 00:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ÖSYMden yaplan yazl açklamada, 2020-MSÜye girecek adaylardan, T.C. kimlik kartn kaybeden, nüfus cüzdan olmayan veya nüfus cüzdannda T.C. kimlik numaras, fotoraf, souk damga bulunmad için snava kabul edilmeyecek durumda olanlarn, snav yaplacak merkezlerde ilan edilen il ve ilçe müdürlüklerine bavurabilecei belirtildi. Açklamada, çileri Bakanl Nüfus ve Vatandalk leri Genel Müdürlüünce 14 Haziran 2020 Pazar günü 07.00 ile 10.00 saatleri arasnda açk tutulacak ve söz konusu müdürlüklere bavuran adaylara, müdürlük personeli tarafndan fotorafl, imzal-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotorafl, barkodlu-karekodlu geçici kimlik belgesi düzenlenecektir denildi.

AçIK OLACAK

Bakanlk açklamasnda ayrca, snav günü nüfus müdürlüüne bavuran adaylarn nüfus müdürlüü personeli ile birlikte ÖSYMnin https://ais.osym.gov.tr internet adresinde yer alan ilgili snavn bavuru bilgilerine T.C. kimlik numaralar ve aday ifreleri ile eriebileceine dikkat çekildi. Adaylarn, nüfus müdürlüklerince düzenlenen fotorafl, imzal-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotorafl, barkodlu-karekodlu geçici kimlik belgeleri ile snava girebileceklerinin vurguland açklamada, Geçici kimlik belgesi dnda verilen belge, form vb. snava giri için kabul edilmeyecektir. Bu amaçla, nüfus müdürlüüne bavuran adayn, ilgili snavn snava giri belgesi ve güncel bir fotorafnn yannda olmas gerekmektedir bilgisi paylald.

Ana Sayfaya Git