ÖSYM, 451 bin adayın gireceği 2020-MSÜ sınavı için hazırlıkları tamamladı

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün "Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'nın gerçekleştirileceği 81 ilde bulunan 94 sınav merkezindeki binalar detaylı olarak temizlendi ve dezenfekte edildi"

Haberler 13.06.2020 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezi (ÖSYM) Bakan Prof. Dr. Halis Aygün, 451 bin 272 adayn girecei 14 Haziran Pazar günü yaplacak Milli Savunma Üniversitesi Askeri Örenci Aday Belirleme Snav (2020-MSÜ) için hazrlklar tamamladklarn bildirdi.

Aygün, bu yl üçüncüsü gerçekletirilecek MSÜnün 81 ildeki 94 snav merkezinde gerçekletirileceini ve snava 451 bin adayn gireceini ifade etti.

ÖSYM Bakan Aygün, snavn saat 10.00da balayacan ve snavda adaylara, 120 sorudan oluan test uygulanacan ve 135 dakika süre tannacan belirtti.

Bu yl uygulanacak tüm basl snavlarda olduu gibi 2020-MSÜde de kimliini kaybeden ve/veya nüfus cüzdannda fotoraf bulunmayan adaylarn madur olmamas için snav yaplan illerde nüfus müdürlüklerinin snav günü açk tutulacan söyleyen Aygün, açk nüfus müdürlüklerinin listesinin ÖSYMnin internet sitesinde yer aldn aktard.

Snava girecek tüm adaylara baarlar dileyen Aygün, adaylara, snav saatinden 1 saat 15 dakika önce snav binalar önünde hazr olmalar gerektiini hatrlatt.

- Koronavirüse kar dezenfeksiyon ilemleri tamamland

ÖSYM olarak snav için tüm hazrlklar tamamladklarn bildiren ÖSYM Bakan Aygün, koronavirüs salgnna kar alnan tedbirleri öyle anlatt:

Snavn gerçekletirilecei 81 ilde bulunan 94 snav merkezindeki snav binalar detayl olarak temizlendi ve dezenfekte edildi.

Snav binalarnn bahçelerine adaylar ve görevliler dnda hiç kimse alnmayacak. Snav binasna girite, bina içerisinde ve snav binasndan çkta adaylarn sosyal mesafeyi korumalar için görevliler tarafndan yönlendirme yaplacak. Bina giriinde adaylar ve görevlilere el dezenfektan uygulanacak, maske ve el dezenfektan datlacak. steyen adaylar kendi maske ve dezenfektanlaryla snava girebilecekler. Snav görevlilerinin tamamna lateks eldiven datlacak. Snav evrak datan görevliler de lateks eldiven kullanacak. Adaylar, snav salonlarna geçip sralarna oturduktan sonra snav süresince maskelerini çkarabilecekler.

Adaylara, sosyal mesafenin korunmas için snava en fazla bir yaknlaryla gelmeleri uyarsnda bulunan Aygün, ayrca adaylarn snava giri belgelerini ve geçerli kimlik belgelerini unutmamalar gerektirdiini de hatrlatt.

- MSÜye bavuru saysnda büyük art

MSÜye, snavn ilk kez uyguland 2018de bavuran aday says 300 bin 856 olmutu. Geçen yl ise 379 bin 796 aday MSÜ için bavuru yapmt.

Snav sonuçlar, 7 Temmuzda açklanacak.

Ana Sayfaya Git