ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi, e-Devlet'e taşındı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, "Yeni kimlik kartına sahip tüm adaylar, 'e-Devlet Kapısı' uygulaması üzerinden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne kayıt olabilecek." dedi.

Haberler 16.09.2020 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aygün, snavlara bavuru ve kayt ilemleri sürecinde adaylarn i ve ilemlerini kolaylatrmak için bir dizi çalma yürüttüklerini kaydetti. çalmalardan birinin, e-Devlet kaps üzerinden verilen hizmetlerin geniletilmesi olduuna iaret eden Aygün, Yeni kimlik kartna sahip tüm adaylar, e-Devlet Kaps uygulamas üzerinden ÖSYM Aday lemleri Sistemine kayt olabilecek. diye konutu.

ADAY LEMLER

Aygün, yeni sistemle ilgili u bilgileri verdi:

E-Devlet üzerinden ÖSYM Aday lemleri Sistemine (https://ais.osym.gov.tr) giri yapan adaylar, e-Devlet ile Kayt Ol butonu vastasyla herhangi bir snav bavurusundan bamsz olarak ÖSYM Aday lemleri Sistemine kaydolacak. Adaylarn kimlik bilgileri ile Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartndaki fotoraf, Nüfus ve Vatandalk leri Genel Müdürlüünden elektronik ortamda alnarak sisteme kaydedilecek.

ÖSYM Bakan Aygün, e-Devlet üzerinden ÖSYM Aday lemleri Sistemine kayt olan adaylarn snav bavurularn, bir bavuru merkezine gitmeden internet üzerinden yapabileceklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git