ÖSYM, akademik çalışmalar için sınav verilerini paylaşacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, başlatacakları yeni bir uygulama kapsamında, yükseköğretim kurumlarındaki lisansüstü tezler ile kamu kurumlarındaki uzmanlık tezlerini desteklemek için verilerini paylaşacaklarını bildirdi.

Haberler 19.06.2018 - 08:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özer, bu yldan itibaren geçmi snavlara yönelik deerlendirme raporlar yaymlamaya baladklarn hatrlatt.

Bu çerçevede 6 ayda 7 rapor yaymlandn ifade eden Özer, ÖSYMnin raporlar kamuoyunda büyük memnuniyetle karland. dedi.

Yl sonuna kadar 5 rapor daha rapor yaymlamay planladklarn belirten Özer, Bu süreci topluma hesap verebilirliin bir parças olarak deerlendiriyoruz. Ayrca, yükseköretim kurumlarmz kendi örenci ve mezunlarnn bu snavlardaki performanslarn dier yükseköretim kurumlarnnki ile karlatrabilme ve böylece eitim süreçlerini de raporlardaki bulgular nda iyiletirme imkan elde ediyor. diye konutu.

Özer, raporlarda elde edilen bulgular nda snavlarla ilgili iyiletirici baz düzenlemelerin ksa sürede yaplm olmasnn raporlarn ne kadar önemli bir boluu doldurduunu gösterdiini de vurgulad.

- Dier akademik çalmalar için de veri paylalacak

Mahmut Özer, deerlendirme raporlarn yaymlamaya devam ederken veri paylam ile ilgili önemli bir adm daha attklarn belirterek u bilgileri paylat:

ÖSYM, artk yükseköretim kurumlarndaki yüksek lisans ve doktora tezleri ile kamu kurumlarndaki uzmanlk tezleri için verilerini paylaacak. Ayrca, tezler dndaki dier akademik çalmalar için de veriler paylalacak. Böylece dier akademik çalmalar için de destek olacaz.

Bu konudaki usul ve esaslar, veri güvenliini de kapsayacak ekilde Yönetim Kurulumuzda belirledik. Verilerimizi kullanmak isteyenler bize bavuru yapacak. Bavurularn bir takvimi olacak ve bir Danma Kurulu tarafndan deerlendirilecek. Bavuru takvimi, önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylalacak. Yeni uygulamayla bu alanda çok önemli çalmalarn ortaya çkacana inanyoruz.

ÖSYM Bakan Prof. Dr. Özer, Türkiyedeki akademik bilgi üretiminde bata üniversite giri snav olmak üzere ulusal snav verilerinin daha çok kullanlmasn istediklerini kaydetti. Özer, Böylece, aratrmaclarmz, OECD tarafndan yaplan PISA veya Uluslararas Deerlendirme Kuruluu tarafndan yaplan TIMSS gibi uluslararas deerlendirme verilerini ulusal verilerle karlatrma imkanna da kavumu olacaklar. Ulusal ve uluslararas verilerin birlikte kullanlmas, Türkiyedeki eitim sisteminin mevcut durumu hakknda daha gerçekçi projeksiyonlar yapabilme imkan verecektir. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git