ÖSYM Başkanı Aygün'den flaş açıklama!

ÖSYM Başkanı Halis Aygün yaptığı son dakika açıklamasında "YKS yerleştirme sonuçları Ağustos ayında açıklanacak, tercih kılavuzu ise bu hafta açıklanacak." dedi.

Haberler 20.06.2019 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezi (ÖSYM) Bakan Prof. Dr. Halis Aygün, AA muhabirine yapt açklamada, 15-16 Haziranda uygulanan, 2,5 milyondan fazla üniversite adaynn katld Yükseköretim Kurumlar Snavnn (YKS) ardndan izlenecek süreç hakknda bilgi verdi, snava ilikin deerlendirmelerde bulundu.

Adaylarn, YKSnin ilk oturumu Temel Yeterlilik Testinde (TYT) Türkçe, ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testinde (AYT) ise matematikte zorlandna ilikin yorumlarn anmsatlmas üzerine Aygün, Snav sorularnn zorluu veya kolayl snava giren adaylarn görülerinin bir yansmasdr. Bunun bir sralama snav olduu ve zorluk ya da kolaylk durumunun tüm adaylar için geçerli olduu unutulmamaldr. deerlendirmesini yapt.

Aygün, bu yl YKSde baz ilklerin yaandna iaret ederek, Özel salk durumu olan biri gazi olmak üzere üç adayn, gerekli tedbirler alnarak hastanelerinde snav yaplmtr. ÖSYM tarihinde ilk defa siyam ikizi snava girmitir. Siyam ikizleri ayr kitapçk, ayr cevap kad ve iaretleyici destei verilerek snava alnmtr. ifadelerini kulland.

Yerletirme sonuçlarn austos aynda açklayacaz

ÖSYM Bakan Aygün, YKSnin sorunsuz bir ekilde tamamlandn vurgulayarak, YKS Yükseköretim Programlar ve Kontenjanlar Klavuzunu bu hafta içerisinde yaynlayacaz. Deerlendirmeler tamamlandktan sonra 18 Temmuzda snav sonuçlarn açklayacaz. Sonuçlarn açklanmasnn ardndan tercihleri alp yerletirme sonuçlarn austos aynda açklayacaz. bilgisini paylat.

YKS kapsamnda yaklak 5 milyon adet snav kitapç ve cevap kadnn basldn, snav evraklarnn, il ve ilçelere 420 ehirler aras nakil aracyla tandn anlatan Aygün, YKSde ayrca 6 bin 582 kent içi nakil aracnn kullanldn kaydetti.

Üç oturum halinde düzenlenen YKSde yaklak 700 bin kiinin görev aldn hatrlatan Aygün, snavda emei geçen herkese teekkürlerini iletti.

ÖSYM Bakan Aygün, snav sonuçlarnn adaylar ve aileleri için hayrl olmas temennisinde bulundu.

Ana Sayfaya Git