ÖSYM ilk sınav değerlendirme raporunu yayımladı

ÖSYM tarafından, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na (ALES) ilişkin analizlerin yer aldığı ilk sınav değerlendirme raporu yayımlandı.

Haberler 14.02.2018 - 08:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ÖSYMnin düzenledii snavlara yönelik analizler yapp deerlendirme raporlar yaynlayaca daha önce kamuoyuna duyurulmutu. Bu amaçla ÖSYM Ölçme ve Deerlendirme Süreçlerinin yiletirilmesi ve Gelitirilmesi çalma Grubu kurulmutu.

Merkezin analizlerin yer ald ilk snav deerlendirme raporu ALES ile balatld. 2017-ALES Sonbahar Deerlendirme Raporu Dr. H. Eren Suna, Hande Tanberkan Suna, Emine Erolu ve Doç. Dr. Dilara Bakan Kalaycolu tarafndan hazrland. Rapor, ÖSYMnin internet sitesinden yaymland.

DEERLENDRME RAPORU

ÖSYM Bakan Özer, Deerlendirme Raporunun sunu bölümünde u ifadelere yer verdi:

Dünyadaki benzer snav merkezleri yaptklar snavlarla ilgili analizler ve raporlar yaynlamasna ramen ÖSYMnin yapm olduu snavlara yönelik analiz ve raporlar yaynlamad görülmektedir. Bu durumu önemli bir eksiklik olarak görmekteyiz. Bu analiz ve deerlendirmeler, snavlara yönelik bulgu temelli iyiletirmelerin yaplmasna imkan verecei gibi snavlar isteyen kurum, kurulu ve politika yapclar için de yol gösterici olacaktr. Bu nedenle, 2018 ylndan itibaren yaptmz snavlara yönelik analiz ve deerlendirmeler yapp, bu raporlar ilgili kurumlara sunma ve kamuoyuna açklama karar aldk. lk çalma olarak 2017-ALES Sonbahar Snavn ele aldk. Bundan sonra DGS, TUS, YDS ve dier snavlarn analiz ve deerlendirmelerini tamamlayp ilgili kurum ve kamuoyu ile paylaacaz.

Ana Sayfaya Git