ÖSYM, son 10 yılın tüm sınavlarını incelemeye aldı

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, son 10 yılda yapılan sınav sonuçlarına yönelik detaylı incelemeler yapmak üzere Sınav Sonuçlarını İzleme ve Değerlendirme Birimi kurduklarını bildirdi.

Haberler 14.11.2017 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özer, yeni kurduklar Snav Sonuçlarn zleme ve Deerlendirme Birimide ÖSYM tarafndan son 10 ylda yaplan tüm snavlarn masaya yatrlacan açklad. Birimin her bir snavla ilgili çok sayda farkl analizi gerçekletireceini belirten Özer, unlar kaydetti:

Bu balamda her bir snav için tüm snav merkezlerine yönelik derinlemesine olaan dlk analizi yaplacak. Ayn zamanda biyometrik analiz yaparak bir adayn yerine baka birinin snava girip girmediini tespit edebileceiz. Söz konusu birim, ihbarlar deerlendirecei gibi her bir adaya yönelik kapsaml analizler yaparak olaan d bulgular tespit edecek. Birimde, her bir adayn girmi olduu ayn tip snavlarda snav sonuçlar deerlendirilecek ve olaan d bir bulguya rastlanmas halinde adaylarn edeer snava çarlmas için gerekli süreç de yönetilecek.

- Olaan d bir durumda suç duyurusunda bulunacaz

Özer, söz konusu birimin ilk olarak Ankara Cumhuriyet Basavcl tarafndan yürütülmekte olan soruturmalara konu snavlar analiz etmeye baladn vurgulad.

Analizlerin kasm ay sonu itibaryla bitirileceini açklayan Özer, Sonra soruturma olup olmadna bakmakszn son 10 yln tüm snavlarnn olaan dlk raporlarn hazrlayacaz. Olaan d bir durum tespit edilmesi durumunda suç duyurularnda bulunacaz. dedi.

- Birim, 34 joker aday belirledi

ÖSYM Bakan Mahmut Özer, süreçte elde edecekleri bulgulara bal olarak 10 yllk inceleme süresini de geniletebileceklerine iaret etti.

Birime bal komisyonlarn çalmalar sonucunda u ana kadar 34 joker aday belirlediklerini ifade eden Özer, 43 adayn snav sonuçlarn iptal ettik ve toplam 77 kii ile ilgili suç duyurusunda bulunduk. Ayrca 21 aday edeer snava çardk. Edeer snava katlan 6 adaydan 3ünün snav geçersiz sayld. Snav güvenliine yönelik çalmalarmz devam ediyor. bilgisini verdi.

Ana Sayfaya Git