ÖSYM sözleşmeli 15 personel alacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), sözlü sınav sonucuna göre 15 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek.

Haberler 17.11.2020 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Resmi Gazetede yaymlanan ilana göre, Snav Hizmetleri Uzman pozisyonu için biyoloji, fizik, hukuk, istatistik, maliye, felsefe grubu, okul öncesi öretmenlii, rehber öretmen, beden eitimi öretmenlii, arapça, ingilizce ve biliim alanlarndan bavurular kabul edilecek.

Müracaat artlarn tayan adaylar, bavuru süresi içerisinde 2020-KPSSP3 (B) grubu puan esas alnarak yaplacak sralamaya göre, en yüksek puan alan adaydan balamak üzere sralamaya tabi tutulacak ve ilan edilen kadro saysnn 10 kat kadar aday sözlü snava davet edilecek.

SÖZLEMEL PERSONEL

Sözlü snavda adaylarn, snav konularna ilikin bilgi düzeyi, bir konuyu kavrayp özetleme, ifade yetenei ve muhakeme gücü, liyakati, temsil kabiliyeti, davran ve tepkilerinin meslee uygunluu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandrcl, genel yetenek ve genel kültürü, bilimsel ve teknolojik gelimelere açkl deerlendirilerek ayr ayr puan verilecek.

Adaylar, komisyon tarafndan snav konularna ilikin bilgi düzeyi için 50 puan, dier konularda ise 10ar puan üzerinden deerlendirilecek. Sözlü snavda adaylarn baarl saylabilmeleri için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almalar gerekecek.

Bavurular, 1 Aralka kadar ÖSYMnin ais.osym.gov.tr internet adresinde yer alan snav bavuru formu doldurarak internet ortamnda yaplacak.

Snava katlmaya hak kazanan adaylara sözlü snavn yaplaca adres, snav tarihi ve saatleri, ÖSYMnin internet sayfasndan ilan edilecek.

Ana Sayfaya Git