ÖSYM: Tercih işlemleri 6 Ağustos'ta başlayacak

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih işlemlerinin 6 Ağustos'ta başlayacağını duyurdu.

Haberler 29.07.2020 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ÖSYMnin 2020 YKS Tercih lemleri balkl açklamasnda, adaylarn üniversite tercihlerini hangi tarihler arasnda ve nasl yapacana ilikin bilgi verildi. Açklamada, 2020-YKS tercih ilemleri, 06 Austos 2020 tarihinde balayacaktr. Adaylar tercihlerini, 06-14 Austos 2020 tarihleri arasnda, klavuzda yer alan kurallara göre ÖSYMnin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaralar ve ifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardr. Tercih ilemleri, 14 Austos 2020 tarihinde saat 23.59da sona erecektir denildi.

TERCH LEMLER ELEKTRONK ORTAMDA YAPILACAK

Adaylar, 2020-YKS Yükseköretim Programlar ve Kontenjanlar Klavuzuna ÖSYMnin internet sitesindeki balantdan eriebilecek. Tercih yapacak adaylarn klavuzu dikkatle incelemeleri ve tercihlerini bu klavuz bilgilerine göre yapmalar gerektii belirtilerek, Yükseköretim Programlarnn Koul ve Açklamalar bölümü mutlaka okunmal, bu koul ve açklamalar dikkatle incelendikten sonra tercihler sonlandrlmaldr. Adaylar, ÖSYMnin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açklamalar dorultusunda tercih ilemlerini tamamlayacaklardr. Tercih ilemi, ekrandaki uyarlara göre sonlandrlmaldr. Bavuru merkezlerinden tercih ilemi yaplmayacaktr. ÖSYMye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktr. Sadece elektronik ortamda yaplacak tercihler ileme alnacaktr bilgisi paylald.

ÖSYM ayrca, adaylarn kendilerine özel kiisel bilgi niteliindeki T.C. kimlik numaralarn ve ÖSYM aday ilemleri ifrelerini özenle korumalarn ve hiçbir kimseyle paylamamalarn isterken, böyle bir paylamdan doacak maduriyetlerden adayn kendisinin sorumlu olacan hatrlatt.

Ana Sayfaya Git