Ösym'de Skandal!

Üniversite yerleştirme sonuçları "yanlış hesaplama" nedeniyle ortaya çıkan skandal üzerine ÖSYM güncellemeye gitti. Yapılan güncellemede bin 110 adayın yerleşmesi değişmiş, bin 628 adayda yerleşmemişken, yerleştikleri ortaya çıktı.

Haberler 13.08.2017 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ÖSYMden, üniversiteye yerletirmede baz okul türlerinde kullanlan ek puan hesaplamalarna ilikin güncelleme nedeniyle bin 110 adayn ilan edilen yerletirmesinin deitii, bin 628 adayn daha önce bir programa yerlememiken yerleir duruma geldii, ek puan dikkate alnd için yerleen bu adaylar nedeniyle daha önce bir programa yerletii ilan edilen bin 499 adayn ise yeni durumda herhangi bir programa yerleemedii bildirildi.

ÖSYMnin internet sitesinde yer alan duyuruda, 8 Austosta açklanan 2017-ÖSYS yerletirme sonuçlarnda, adaylarn yerletirmelerinde kullanlacak puanlar belirlenirken Tablo-6Cnin ekinde yer alan okul türlerinden mezun olan adaylarn alan ve dallarna göre ek puan kullanlabilecek tercihlerinde ek puanl yerletirme puanlar yerine ek puansz yerletirme puanlarnn kullanldnn tespit edildii belirtildi.

GÜNCELLEME YAPILIYOR

Duyuruda, unlar kaydedildi:

Bu ilemin düzeltilmesi amacyla yaplan güncellemede bin 110 adayn ilan edilen yerletirmesi deimi, bin 628 aday daha önce bir programa yerlememiken yerleir duruma gelmi, ek puan dikkate alnd için yerleen bu adaylar nedeniyle daha önce bir programa yerletii ilan edilen bin 499 aday ise yeni durumda herhangi bir programa yerleememitir.

Konu ile ilgili adaylar ve kurumlarn bilgilendirildii, yeni sonuçlarn bugün saat 11.00 itibaryla güncellendii bildirilen duyuruda, Bu durumdan etkilenen adaylardan özür diler, bilgilerine saygyla sunarz. ifadesine yer verildi.

Ana Sayfaya Git