ÖSYM'den "e-YDS" adayları ile geç başvuru yapanlara müjde

ÖSYM Yönetim Kurulunca alınan kararla, geç başvuru yapan adaylara yalnızca Ankara'da değil, istedikleri ilde sınava girebilme imkanı getirildi.

Haberler 27.10.2017 - 08:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ÖSYM Yönetim Kurulunca, geç bavuru yapan adaylara yalnzca Ankarada deil, istedikleri ilde snava girebilme hakk verildi, Elektronik Yabanc Dil Snavna (e-YDS) giren adaylara yönelik yeni snav için 3 ay bekleme koulu da kaldrld.

ÖSYM yetkililerinden alnan bilgiye göre, ÖSYM daha önce snavlara normal bavuru tarihleri dnda geç bavuru uygulamas balatm ancak bu adaylara sadece Ankarada snava girme koulu getirilmiti.

ÖSYM Yönetim Kurulu, geç bavuru yapan adaylar rahatlatan yeni bir karar ald. Kararla geç bavuru yapan adaylarn snavlara Ankarada girme zorunluluu kaldrld. Adaylar, geç bavuru yaptklar gün, istedikleri snav merkezini tercih edebilecekler ve böylece istedikleri snav merkezinde snava girebilecekler.

- e-YDSde süre koulu kaldrld

ÖSYM Yönetim Kurulunca, e-YDS puann yükseltmek isteyen adaylar için de bir karar alnd. Bu kapsamda, adaylarn taleplerini dikkate alan ÖSYM, e-YDSye giren adaylar, girmi olduklar snav tarihinden itibaren 3 ay süresince yeniden snava bavuramazlar kstlamasn iptal etti. Böylece, adaylar istedikleri e-YDSye herhangi bir süre kstlamas olmakszn bavuru yapabilecek.

Ana Sayfaya Git