ÖSYM'den geri adım!

ÖSYM, KPPS giriş ücretindeki yüzde 120'lik zamma karşı yükselen tepkiler üzerine geri adım attı.

Haberler 15.03.2017 - 08:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ÖSYM, KPPS giri ücretindeki yüzde 120lik zamma kar yükselen tepkiler üzerine geri adm att. Bir ören ci geçen yl tüm oturumlara girmek için 220 TL öderken bu yl rakamn 420 TLyi bulmas üzerine tepkiler ç gibi büyüdü. ÖSYM, yeniden deerlendirilecek, yeni ücretler adaylara duyurulacak dedi. Babas isizlik maa alan bir örenci, Ben de bununla geçinmeye çalyorum. Ayn zamanda çalyorum. Ayn zamanda dersaneye geliyorum diye konutu.

SINAV GR ÜCRET 420 TLY BULDU

Örenci Seçme ve Yerletirme Merkezi (ÖSYM) bu yl Kamu Personeli Seçme Snavn (KPSS) 4 ayr oturum halinde yaplacan duyurdu. Ancak bu deiiklikle birlikte snav giri ücretlerine de yüzde 120yi bulan oranda zam yapt. Tüm oturumlara katlacak bir adayn snav giri ücreti toplam 420 TLyi buldu. te bu anormal rakam, hem adaylarn hem de KPSS hazrlk eitimi veren kurumlardaki eitimcilerin tepkisini çekti.

HER OTURUM çN AYRI ÜCRET

Snav ücretindeki artn çok yüksek olduunu söyleyen Tasar Eitim Kurumlar Müdürü Özgen Bulut, Geçen yl bütün oturumlara giren bir örenci, 220 TL öderken, bu yl 420 TL gibi bir rakama ulam durumda. Geçen yl alan snavna giren bir örenci her ders için ayr ayr ücret ödemiyordu. Bu yl örnein iktisat için ayr bir ücret koymu. Bu örenci için külfet oluyor. Bir örenci bütününden snava girebilir. O zaman 420 TL ödemesi gerekiyor. Bugünün koullarnda yüksek bir ücret. Bunu ÖSYMnin deerlendireceini ve fiyatta olumlu yönde bir ayarlama yapacan düünüyorum dedi.

BABASI SZ ÖRENC : çALIIYORUM DERSANEYE GELYORUM.

Babasnn Mays ayndan beri isiz olduunu söyleyen KPSS aday Hüdai Özben de fiyat artna tepki gösterdi. Özben, Babam isizlik paras alyor. Ben de bununla geçinmeye çalyorum. Ayn zamanda çalyorum. Ayn zamanda dersaneye geliyorum. Beni zorlayacak açkcas diye konutu. Zamm tam bir rezillik olarak tanmlayan Mert Güleç de, Böyle birey olabilir mi ? Bu paray bir yerlerden buluruz ama borçlanrz diyerek tepkisini dile getirdi.

ADAYLAR DAR GELRL ALELERN çOCUKLARI

KPSSye hazrlanan adaylarn çounun memur olmak istediini hatrtalat Bakrköy Beyaz Akademi Kurucusu Eitimci Cavit Ardç, Dar gelirli ailelerin çocuklar bunlar. Öyle çok abart zenginlerin çocuklar deiller. Bu konuyla ilgili ciddi ikayetler geldi. ÖSYMnin bu konuda geri adm atp fiyatlar yeniden deerlendireceini dulduk. 400-500 TL, bu çocuklarn 6 aylk harçl.dedi.Paray karlamann çok zor olduunu söyleyen KPSS aday Özlem Klç çok zor. çalmyorum da. Sürekli zam geliyor. Aile açsndan da, benim açmdan doa çok zorluyor bizi gerçektineklinde konutu.

BAVURU KONUSUNDA ÖNEML UYARI

Sadece fiyatta deil sistemde de yaanan ciddi bir deiiklik uyary da beraberinde getirdi.13-24 Mart tarihlerinde Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eitim Bilimleri alannda ilk bavrununun yaplacan, 27-31 Mart tarihleri arasnda da alan snavlar için ikinci bavurunun yaplmas gerektiini hatrlatan Tasar Eitim Kurumlar Müdürü Özgen Bulut ilk bavurularn mutlaka ama mutlaka yapmalar gerekiyor. Bu oturuma bavuru yapmayanlar maalesef ikinci oturuma bavuru yapamazlardedi.

ÖSYM GER ADIM ATTI

Bu arada tepkiler üzerine ÖSYM geri adm att. Akam ÖSYM Yönetim Kurulu adna yaplan yazl açklama ile, 13.03.2017 tarihinde 2017 KPSS klavuzunda kamuoyuna açklanan tüm bu iyiletirmeler korunarak sadece test bazl ücretlendirme konusu ÖSYM Yönetim Kurulu tarafndan yeniden deerlendirilecek, yeni ücretler KPSS Alan Bilgisi snav bavurularnn balayaca 27 Mart 2017 tarihinden önce adaylara duyurulacaktrdenildi.

Ana Sayfaya Git