ÖSYM'den ilk deneme sınavına tanıtım videosu

ÖSYM, 11 Şubat'ta ilk kez elektronik olarak düzenlenecek e-ALES'e gireceklerin sisteme aşinalık kazanması amacıyla tanıtım filmi hazırladı.

Haberler 11.01.2017 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezi (ÖSYM), 11 ubatta ilk kez elektronik olarak düzenlenecek Akademik Personel ve Lisansüstü Eitimi Giri Snavna (e-ALES) gireceklerin sisteme aina olabilmesi amacyla 28 Ocakta yaplacak e-ALES Deneme Snav için tantm filmi hazrlad.

ÖSYM Basn ve Halkla likiler Müavirliince hazrlanan tantm filminde, e-ALESin 11 ubatta ilk kez elektronik ortamda yaplaca ve isteyen adaylarn sisteme ainalk kazanmasn salamak için 28 Ocakta Ankarada Esenboa e-Snav Merkezinde saat 14.30da e-ALES Deneme Snavnn uygulanaca anlatld.

e-ALES Deneme Snav bavurularnn, 18 Ocak 2017ye kadar https://odeme.osym.gov.tr adresinden yaplacana iaret edilen tantm filminde, deneme snav ücretinin 20 lira olaca hatrlatld.

Deneme snav sonuçlarnn hiçbir amaçla kullanlamayaca vurgulanan filmde, adaylarn snava gelirken geçerli kimlikleri dnda hiçbir araç ve gereç getiremeyecekleri belirtildi.

Tantm filminde, 2017 e-ALES Deneme Snavna bavuran adaylarn, ayn zamanda e-ALES ve dier e-YDSlere bavuruda bulunabilecei kaydedildi.

Tantm filmi, ÖSYMnin internet sitesinde ve merkezin sosyal medya adreslerinden yaynland.

Ana Sayfaya Git