ÖSYM’den Kovid-19 güncellemesi

Sınava girecekleri bina veya salon atamaları yeniden yapılan adaylar, kendileri için yeniden düzenlenen Sınava Giriş Belgelerini, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden edinebilecek.

Haberler 04.09.2020 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezi (ÖSYM), Salk Bakanlndan alnan güncel bilgiler dorultusunda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) durumlar deien Kamu Personel Seçme Snav (KPSS) adaylarnn, snava girecekleri bina veya salon bilgilerinin güncelleneceini bildirdi.

ÖSYMnin internet sitesinde, KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eitim Bilimlerine girecek Kovid-19 pozitif veya temasl olan adaylara ilikin duyuru yaymland.

Duyuruya göre, Salk Bakanlnn HES Kodu uygulamas, Bakanlkça uygulanacak snavlarda adaylarn Kovid-19 durumlarn takip etmek için kullanlyor. Bu dorultuda, HES Kodu uygulamas kullanlarak adaylarn snava girecekleri bina veya salon atamalar, Salk Bakanlndan alnan verilere göre güncelleniyor.

Snav gününe kadar Salk Bakanlndan alnan güncel bilgiler dorultusunda Kovid-19 pozitif veya temasl duruma gelen veya Kovid-19 pozitif veya temasl durumu sona eren adaylar gibi Kovid-19 bilgisi deien adaylarn, snava girecekleri bina veya salon bilgileri güncellenecek.

Snava girecekleri bina veya salon atamalar yeniden yaplan adaylar, kendileri için yeniden düzenlenen Snava Giri Belgelerini, ÖSYMnin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebilecek. Bu durumdaki adaylar, Bakanlk tarafndan, ÖSYMnin Aday lemleri Sistemindeki güncel iletiim bilgileri kullanlarak bilgilendirilecek.

Snav günü, Kovid-19 pozitif veya temasl duruma gelen adaylar, atamalarnn yapld snav binasnda Kovid-19 durumu olan adaylar için oluturulmu ayr salonlarda snava alnacak. Snav günü, Kovid-19 pozitif veya temasl durumu sona eren adaylarn da bina veya salon atamalar güncellenecek.

Bu durumdaki adaylar da snava girecekleri bina veya salon konusunda Bakanlk tarafndan ÖSYMnin Aday lemleri Sistemindeki güncel iletiim bilgileri kullanlarak bilgilendirilecek.

Kovid-19 olan adaylarn, Bakanla veya Bakanln birimlerine herhangi bir belge sunmalar, belge göndermeleri gerekmiyor.

Bakanlk tarafndan adaylara; telefon, SMS, e-posta gibi yollarla bilgilendirme yapldndan adaylarn ÖSYMnin Aday lemleri Sistemindeki iletiim bilgilerinin güncel ve doru olmas gerekiyor.

Ana Sayfaya Git