ÖSYM'den LYS adaylarına "son uyarılar"

LYS maratonuna 10 Haziran'da başlayacak adaylar için ÖSYM tarafından hazırlanan ve çekimleri 6 ilde yapılan filmde, sınavlara ilişkin kurallar hatırlatıldı.

Haberler 03.06.2017 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ÖSYM, 10 Haziranda balayacak Lisans Yerletirme Snavlarna (LYS) girecek adaylar için, çekimleri 6 ilde gerçekleen ve snav kurallarnn yer ald bir film hazrlad.

LYS adaylarndan, bu yl ilk kez sorulacak ksa cevapl soru çeitleri, daha önceden ÖSYMye bildirilmeyen astm spreyi-insülin pompas gibi araç ve gereç ile snava gelmemeleri ve snavda yanl iaretleme yapmamalar konularna dikkat etmeleri istendi.

ÖSYM Basn ve Halkla likiler Müavirliince, çekimleri Antalya, anlurfa, Kütahya, Konya, Sinop ve Krklarelide yaplan ve LYS adaylar için snav kurallarna yönelik uyarlarn yer ald 10 dakikalk film hazrlatld.

Filme gün içinde kurumun internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarndan ulalabilecek.

Adaylar, üniversite hayallerini anlatt

Kütahya çiniciler çarsnda, bir adayn çinilerdeki motifleri çözmek ve dünyaya tantmak için güzel sanatlar eitimi almak istediini anlatt görüntülerle balayan filmde, üniversite aday genç bir kzn Sinop Limannda çekilen, kaptanlk hayalini dile getirdii görüntüler yer ald.

Antalya Aspendos Tiyatrosu içinde bir turist rehberini ilgiyle izlerken görülen iki adayn sohbetine yer verilen filmde, adaylarn tarihi miras ve tüm insanln ortak deeri olan kültürü anlamak ve anlatmak için tarih eitimi almak istediklerine dair sözlerine yer verildi.

Filmde, anlurfa Balklgöldeki bir LYS adaynn stanbulda yaplan 3. köprü ve 3. havalimanna hayranlndan dolay mimarlk eitimi, Krklareli Gar Binasndaki iki adaydan birinin Türkiyenin kendi uçan, kendi otomobilini yapmasna katk için elektrik-elektronik mühendislii, dierinin ise tp eitimi almak istedii aktarld.

LYSye girecek iki adayn Konyada bulunan Mevlana Müzesi önündeki sohbetine yer verilen filmde, adaylardan birinin Mevlanann örettii sevgi ve hogörü iklimini tüm dünyaya anlatmak için uluslararas ilikiler eitimi almak istedii anlatlrken, arkadann, Mevlanann öretileri ve insan sevgisi tüm dünyaya yaylrsa savalar ve kargaa sona erer. Dünya huzura kavuur. sözlerine yer verildi.

Açk uçlu sorular ilk kez sorulacak

Bu yl LYSde ilk kez adaylara ksa cevapl sorulardan oluan açk uçlu sorularn yöneltilecei anmsatlan filmde, Ksa cevapl sorular, cevab bir sözcük veya bir saydan oluan ve adaylar tarafndan cevap kadna yazlan veya kodlanan sorulardr. Bu soru çeidine dikkat etmeniz önemli. uyars yapld.

Adaylara snavn balamasna 15 dakika kala bina girilerinin kapatlaca ve bu saatten sonra içeriye hiçbir adayn alnmayaca hatrlatld.

Snava girecek adaylar için geçerli kimlik kartlarnn T.C. nüfus cüzdan, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kart veya süresi geçerli pasaport olduuna iaret edilen filmde, yeni T.C. kimlik belgesi için bavuran adaylarn, ilgili nüfus idaresinin verdii resimli nüfus cüzdan talep belgesi (e-imzal ya da slak imzal) ile de snava girebilecekleri bilgisi paylald.

Astm spreyi, insülin pompas ÖSYMye bildirilmeli

Filmde, adaylara yönelik u uyarlara yer verildi:

Salk ve engel durumu gibi nedenler ile kullanlan ve önceden ÖSYMye bildirilmeyen araç ve gereç ile (astm spreyi-insülin pompas gibi) gelmeleri kesinlikle yasaktr. Klavuzda belirtildii üzere snav binasna gelirken yannzda yasakl eya olmadndan emin olunuz.

Cevaplarnzn cevap kadna iaretlenmi olduundan emin olun. 2016 LYSde yanl iaretlemeler sonucu 22 kiinin snav iptal edilmitir. Snav bitmitir uyarsndan sonra kural gerei snav evrak üzerinde hiçbir ilem ve iaretleme yaplmayacan unutmaynz. Salondaki kamerann da snav süresince kaytta olduunu unutmamalsnz.

Görevliden uyar almasanz bile...

ÖSYM adaylara, snav görevlilerinden hiç uyar almasalar bile kurallar ihlal ettikleri sonradan kamera kaytlarndan tespit edilirse snavlarnn iptal edilebilecei uyarsnda bulunarak, Snav görevlileri, snav salonundaki sessizlii bozmamak için sizin yapacanz hatal uygulamalarla ilgili uyar yapmak zorunda deildir. hatrlatmas da yapt.

ÖSYMnin adaylara yönelik tantm filminde, 5 oturumda yaplacak LYS takvimine de yer verildi.

Buna göre, LYS 4 Sosyal Bilimler Snav, 10 Haziran 2017 Cumartesi saati 10.00da balayacak ve 135 dakika sürecek. LYS 1 Matematik Snav, 11 Haziran 2017 Pazar günü saat 10.00da balayacak ve 135 dakika sürecek. LYS 2 Fen Bilimleri Snav, 17 Haziran 2017 Cumartesi günü saat 10.00da balayacak, 135 dakika sürecek. LYS 5 Yabanc Dil Snav, 17 Haziran 2017 Cumartesi saat 14.30da balayacak ve 120 dakika sürecek. LYS 3 Edebiyat-Corafya Snav, 18 Haziran 2017 Pazar saat 10.00da balayacak ve 120 dakika sürecek.

Ana Sayfaya Git