ÖSYM'den "nöbetçi nüfus müdürlüğü" açıklaması

"Sınavın yapılacağı sınav merkezlerine göre sınav günü açık olacak nüfus müdürlüklerinin adres bilgisi, sınavdan önce ÖSYM'nin internet sayfasından adaylara ve kamuoyuna duyurulacaktır"

Haberler 22.02.2019 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezince (ÖSYM) kimliini kaybeden adaylarn maduriyetini gidermek amacyla snav günü açk tutulacak nüfus müdürlüklerine bavuranlara görevli personel tarafndan, Geçici Kimlik Belgesi düzenlenecei bildirildi.

ÖSYM tarafndan snav günü açk tutulacak nüfus müdürlüklerine ilikin yazl açklama yapld.

Açklamada, Bakanlk tarafndan uygulanan snavlarda snava girite geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilen nüfus cüzdan veya T.C. Kimlik Kartn snav öncesi kaybeden adaylarn snava girebilmelerini salamak amacyla 2019 ylndan itibaren Bakanlmzca basl ortamda uygulanan tüm snavlarda çileri Bakanl Nüfus ve Vatandalk leri Genel Müdürlüü ile ibirlii içerisinde snav yaplacak merkezlerdeki nüfus müdürlükleri snav günü açk tutulacaktr. bilgisi paylald.

NÖBETC NÜFUS MÜDÜRLÜKLER

Önceki yllarda sadece YKS ve KPSSyi kapsayan uygulamann adaylarn snava girite kimlik belgesi nedeniyle maduriyet yaamasn önlemek amacyla geniletildii aktarlan açklamada, unlar kaydedildi:

Snavn yaplaca snav merkezlerine göre snav günü açk olacak nüfus müdürlüklerinin adres bilgisi, snavdan önce ÖSYMnin internet sayfasndan adaylara ve kamuoyuna duyurulacaktr. Snavn yaplaca merkezlerde snav günü açk tutulacak müdürlüklere bavuran adaylara, görevli personel tarafndan, Geçici Kimlik Belgesi düzenlenecektir.

Bu dorultuda, Bakanlmzca uygulanacak snavlara katlacak adaylardan T.C. Kimlik Kart veya nüfus cüzdann kaybedenler ile nüfus cüzdannda fotoraf, T.C. Kimlik Numaras, souk damga veya güncel fotoraf bulunmad için snava kabul edilemeyecek durumda olanlar, Nüfus ve Vatandalk leri Genel Müdürlüü tarafndan verilen fotorafl, imzal-mühürlü/barkodlu-karedkodlu Geçici Kimlik Belgesi ile snavlara girebileceklerdir.

23 UBATTA UYGULANACAK

ÖSYMnin açklamasnda ayrca 23 ubatta uygulanacak 2019-Saytay Eleme Snav ile 24 ubatta uygulanacak Tpta Uzmanlk Eitimi Giri Snav (2019-TUS 1. Dönem) veya Tp Doktorluu Alannda Yurtd Yükseköretim Diploma Denklii çin Seviye Tespit Snav (2019-STS Tp Doktorluu 1. Dönem) için açk tutulacak il, ilçe nüfus müdürlüklerinin adresi ve açk olduu saatler de paylald.

Buna göre, Ankarann çankaya, Yenimahalle, zmirin Bornova, stanbulun Maltepe, Üsküdar, Ataehir ve Kadköy ilçelerinde 07.00-10.00 saatleri arasnda nüfus müdürlükleri açk tutulacak.

Adaylarn yanlarnda ilgili snav için düzenlenen Snava Giri Belgesi ve en az bir fotoraf bulundurmas gerekiyor.

Ana Sayfaya Git