ÖSYM'den "sınav memnuniyeti" anketi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), yıllık sınav takviminde yer alan tüm sınavlara giren adaylara yönelik "memnuniyet anketi" uygulaması başlattı.

Haberler 28.07.2018 - 08:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Snav memnuniyetini ölçmek amacyla anket karar alan ÖSYM, ilk anketi 2018-TUS lkbahar snavna giren adaylarla yapt.

Anketler, snavda baar salayarak bir uzmanlk alanna yerleenler ve snavda baar elde edemeyen adaylarla yapld.

Gerçekletirilen anketin sonuçlarna göre, ÖSYM bavuru merkezi hizmetleri ile ilgili memnuniyet oran yüzde 98, 2018-TUS lkbahar klavuzunun yeterli ve açklayc olmas ile ilgili memnuniyet oran ise yüzde 94 olarak belirlendi.

Adaylarn snav binas ve snav salonunun uygunluundan memnuniyet oran ise yüzde 95 oldu. Snav salonu görevlilerinin tutumundan memnuniyet orannn yüzde 95 olarak tespit edildii anketlerde, snav sonuçlarnn zamannda açklanmasndan dolay da memnuniyet oran yüzde 90 oldu.

- yiletirmeler yapmay hedefliyoruz

ÖSYM Bakan Prof. Dr. Mahmut Özer, daha önce ÖSYM çar Merkezinden hizmet alan adaylara yönelik genel memnuniyet anketleri yaptklarn, sonuçlarn kamuoyuyla paylatklarn hatrlatt.

Yeni bir uygulamay daha gerçekletirdiklerini anlatan Özer, unlar kaydetti:

Yl içerisinde yapm olduumuz tüm snavlarn her biri için snava giren adaylara yönelik memnuniyet anketi uygulamasn balattk. lk anket için 2018-TUS lkbahar snavn seçtik. Snav takvimimizdeki sraya göre bu uygulamay tüm snavlarmz için tekrarlayacaz. Adaylarmzdan, sahadan aldmz geri bildirimlerle süreçlerimizi sürekli gözden geçirmeyi ve iyiletirmeler yapmay hedefliyoruz.

Ana Sayfaya Git