ÖSYM'nin "Geç başvuru günü" kararı

"ÖSYM yetkilileriyle yapılan uzun görüşmeler sonrasında iyi bir noktaya gelindi. Dün ÖSYM, gerek LYS'ye, KPSS'ye gerekse ALES'e girecek olanlara yeniden müracaat hakkı, süresi ve imkanı verdi. Bu çok güzel bir şey"

Haberler 27.04.2017 - 07:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamu Badenetçisi eref Malkoç, Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezinin (ÖSYM) snavlara süresi içinde bavuramayan adaylar için ald Geç bavuru günü kararna ilikin, ÖSYM yetkilileriyle yaplan uzun görümeler sonrasnda iyi bir noktaya gelindi. Dün ÖSYM, gerek LYSye, KPSSye gerekse ALESe girecek olanlara yeniden müracaat hakk, süresi ve imkan verdi. Bu çok güzel bir ey. dedi.

YGS, LYS ve KPSS için bavuru tarihlerini kaçrarak madur olan baz örenciler, Kamu Badenetçisi Malkoçu ziyaret etti.

Örenciler ile basn toplants düzenleyen Malkoç, Kamu Denetçilii Kurumunun (KDK), idarenin eylem, ilem, tutum ve davranlarn insan haklar, adalet ve hakkaniyet açsndan deerlendirdiini anmsatt. Malkoç, idari hizmetlerde yaplan yanllk ve eksiklikler konusunda kararlar verdiklerini belirtti.

Kurumun hedefinin, idare hizmetlerinin kalitesini artrmak olduuna iaret eden Malkoç, KDKnin vatandalarn avukat olduunu, idare ile vatanda arasnda köprü kurduklarn dile getirdi.

Malkoç, KDKnin, idarenin karsnda olmadn vurgulad.

Yükseköretime Geçi Snavnda (YGS) ÖSYMnin kural deiiklii yaptn hatrlatan Malkoç, örencilerin en geç saat 09.45te snav salonuna alndn kaydetti.

Nefes açc tüp ya da ilaçla girdii gerekçesiyle snavlar iptal edilen yaklak 100 örencinin snavnn, yaplan görümeler sonrasnda geçerli sayldn bildiren Malkoç, LYS, ALES, KPSS ve Adalet Bakanl snavlarna süresi içinde bavuru yapamayan adaylarn da KDKye müracaatta bulunduunu belirtti.

ÖSYM ile maduriyetin giderilmesi için görümeler yaptklarn aktaran Malkoç, ÖSYM yetkilileriyle yaplan uzun görümeler sonrasnda iyi bir noktaya gelindi. Dün ÖSYM, gerek LYSye, KPSSye gerekse ALESe girecek olanlara yeniden müracaat hakk, süresi ve imkan verdi. Bu çok güzel bir ey. darenin, kamunun hizmet kalitesinin artrlmas, vatanda memnuniyeti açsndan bu olay çok önemli. deerlendirmesinde bulundu.

- Olumlu adm gelmezse karar açklayacaz

09.45 madurlar olarak nitelendirilen, geç kaldklar gerekçesiyle YGSye alnmayan örenciler ile ilgili çalmalarn tamamlandn bildiren Malkoç, kararn yazm aamasnda olduunu dile getirdi.

Malkoç, TBMM Milli Eitim Komisyonu üyeleri bata olmak üzere gazeteciler, akademisyenler ve bütün kesimlerle görümeler yapldn aktararak, unlar kaydetti:

Biz unu arzu ediyoruz, ÖSYM bu tür kural deiikliklerini daha yumuak bir geçile yapsn. Kamuoyunu, örencileri, aileleri daha çok aydnlatsn ki bu tür olaylar olmasn. Snav iptal edilip sonradan düzeltilen, süresinde alan tercihi yapamayan, para yatramayanlara tannan imkan gibi ÖSYMnin biz tavsiye karar yazmadan hangi adm atabilecekse onu atmasn bekliyoruz. Bu hafta sonuna varmadan eer ÖSYMden bu iki olaydaki gibi olumlu adm gelmezse karar açklayacaz.

Kamu Badenetçisi Malkoç, ÖSYM yetkilileriyle görümelerin sürdüünü, bu kurumdan geç kald gerekçesiyle snava alnmayan örenciler ile ilgili de olumlu yaklam beklediklerini söyledi.

Basn toplantsna katlan fen lisesi örencisi Sümeyye Akay ise YGSde ilk 3 bin kii arasnda yer aldn, LYS için snav ücretinin yatrlaca süreyi kaçrdn dile getirdi. KDKya yaplan bavurunun ardndan kendilerine ÖSYM tarafndan ek süre verildiini anlatan Akay, maduriyetlerinin giderilmesinden duyduu mutluluu ifade etti. Akay, Kamu Badenetçisi Malkoç ve ÖSYM yetkililerine teekkür etti.

Ana Sayfaya Git