Otizmli çocuklar aldığı eğitimle hayata tutunuyor

Diyarbakır'da özel bir eğitim merkezinde otizmli çocuklar, resim, işaret ve benzeri yollarla iletişim kurma becerileri geliştirilerek topluma kazandırılıyor.

Haberler 27.04.2018 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr bn-i Sina Özel Eitim Uygulama Merkezinde görevli 56 öretmen, 72 otistik örenciyi topluma kazandrmak için eitim hizmeti veriyor.

Merkezin görsel sanatlar öretmeni Selma Konuksever, duygusal ve içine kapank bireyler olan otistiklerin iyi bir eitim aldklarnda kendilerini daha iyi ifade edebileceklerini söyledi.

Amaçlarnn otistik çocuklar sanatla tantrarak onlarn kendilerini sanat diliyle ifade etmelerini salamak olduunu belirten Konuksever, görsel sanatlarn farkl uygulama çeitliliiyle çocuklarn örenme alanna hitap etiini söyledi.

Konuksever, öyle konutu:

ETMLE HAYATA TUTUNUYORLAR

Bu çocuklar inanlmaz ilgiye muhtaç. Eitimle birlikte kiinin kendi efkatiyle, merhametiyle, kendi profesyonel yaklamyla yakalayabildiimiz kadar çocuu yakalyoruz. çlerinde doal bir yetenek var. Ama evde bu ortamlar yok. O ortam burada oluuyor. çocuun yetenei burada aça çkyor. çocuk frçayla bulutuu anda inanlmaz kendini iyi hissediyor. yi hissettii ölçüde de yapyor. çok farkllar. nanlmaz güzel çocuklar.

Otistik annesi Hülya Yldrm (32) da 4-5 yalarna gelene kadar çok sknt çeken çocuunun okulda ald eitimler sayesinde davranlarnda deiiklik meydana geldiini ifade ederek, Okuldaki öretmenleri sayesinde saylar örendi, harfleri, hayvan isimlerini örendi. Yemek yeme becerisi kazand.Tek bana lavaboya gidip gelebiliyor. Eve gelince kendini ifade edebiliyor. Git gide iyiye gidiyor. diye konutu.

Otizmli örenci Mehmet Demir (18), okulda okuma yazma örendiini belirterek, imdi ise resim çizmeyi örenmeye çaltn ifade etti.

Merkez Müdürü Ferhat Erolu ise okulda çocuklara gereken hassasiyetin gösterildiini kaydetti.

Ana Sayfaya Git