Oto tamircisi, doğayla sanatı buluşturuyor

Van'da yedek parça satışı ve oto tamiri yapan Sami Demir, doğadan topladığı malzemeleri sanat eserine dönüştürüyor.

Haberler 20.12.2016 - 08:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erci ilçesindeki oto sanayi sitesinde yedek parça sat ve oto tamiri iiyle uraan Demir, yaklak 20 yldr doadan toplad hayvan iskeleti ve aaç dal, kabuk, odun parças gibi malzemeleri baz ilemlerden geçirip tablo yapmnda kullanyor.

Demir, i yerinde sergiledii tablolara vatandalarn ilgi gösterdiini söyledi.

Tablolarnda kulland malzemeleri bo zamanlarnda doada gezerek temin ettiini anlatan Demir, Uzun zamandr doaya çok büyük ilgi duyuyorum. Bu ilgi beni sanata yönlendirdi. imdi yaptm çalmalarda doayla sanat buluturuyorum. dedi.

Kitap okumay çok sevdiini, böylece yeni fikirler gelitirdiini dile getiren Demir, Bir ustann yedek parçalarn birletirip bir otomobil yapmas ya da tamir etmesi gibi ben de doadan topladm parçalar birletirip tablo yapyorum. çiçek ve böcekleri, kanatlar ya da bir ta tabloya dönütürebiliyoruz. diye konutu.

- Sanata ilgim, doa sevgisinden

Demir, sanata ilgisinin doay çok sevmesi ve sürekli doa yürüyüleri yapmasndan kaynaklandn ifade etti.

Her doa yürüyüünde karsna birbirinden ilginç ve deerlendirilmesi gereken malzemeler çktn belirten Demir, unlar kaydetti:

Nihayetinde hayvan doar, büyür ve ölür. Ama kalntlarnn çöpe gitmektense bu ekilde deerlendirilmesini uygun buluyorum. çocuklarmzn, gençlerimizin bo zamanlarnda sanatla uramalar onlar hayata, insanla ve vatan sevgisine balar. Biz de sanatla uraarak çocuklarmza örnek olmalyz. Doadaki atk malzemeleri deerlendirdiim için büyük mutluluk duyuyorum.

Ana Sayfaya Git