Öykü sonuçları

MEB'in eski hükümlülere yönelik öykü yarışmasının sonuçları açıklandı.

Haberler 12.11.2019 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB) ve Adalet Bakanl i birliinde, eski hükümlülerin istihdam konusunda ön yarglar krmak, sosyal ve ekonomik anlamda toplumsal duyarll gelitirmek amacyla düzenlenen Karanl Aydnlananlar öykü yarmasnn sonuçlar belli oldu.

Türkiye ve Avrupa Birlii tarafndan finanse edilen, MEB, Adalet Bakanl, Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanl, TESK, TOBB, MÜSAD i birliinde Hayat Boyu Örenme Genel Müdürlüünce yürütülen Avrupa Yetikin Örenimi Gündemi-4 projesi kapsamnda, denetimli serbestlik yükümlüleri ve eski hükümlülere yönelik düzenlenen yarmada dereceye girenler, Bakent Öretmenevindeki programla duyuruldu.

MEB Hayat Boyu Örenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, yarmann, eski hükümlülerin istihdam konusunda ön yarglar krmak, sosyal ve ekonomik anlamda toplumsal duyarll gelitirmek amacyla gerçekletirildiini belirtti.

Yarmayla, denetimli serbestlik yükümlüleri ile eski hükümlülerin i yaam ve sosyal hayattaki deneyimlerini, duygu ve düüncelerini, pimanlklarn ifade etmelerine imkan salandn söyleyen Gül, Bu öykü yarmas pek çok çalmann bir ayadr. Biz toplumun her kesiminden insanlara muhakkak ki söyleyecek sözümüzün, verecek mesajmzn olduuna inanyoruz. Suç ilese dahi bir insan, ömür boyu suçuyla yaamaya mahkum etmeden, onun o suçtan, hatadan dönmesini salayacak programlar, eitimleri yapmak Milli Eitim Bakanl olarak bizim görevlerimiz arasndadr. Bu etkinlii de bu çerçevede düzenledik. diye konutu.

Gül, proje kapsamnda i birlii yaptklar Adalet Bakanl ile katlmclara ve yarmada görev yapan seçici kurul üyelerine teekkür etti.

Adalet Bakanl Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardmcs Hasan Akceviz de suç ilemi insanlarn topluma yeniden kazandrlmasnn büyük öneme sahip olduunu düündüklerini belirterek, öyle konutu:

Bu balamda insanlarn suç ileyip cezalarn çektikten sonra topluma kazandrlmas, toplumun dier fertleriyle bir ayrm gözetilmeksizin yaamalarnn salanmas bakmndan eitim faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bu yarma da bu kapsamda deerlendirildiinde bizim için çok deerli. Yaadklar olaylar, belki hayat hikayelerini, belki pimanlklarn kaleme aldklar bu öykülerin her biri çok büyük deere sahiptir. Belki gelecek projelerimize, gelecek çalmalarmza ve eitim faaliyetlerimize k tutacak niteliktedir.

- Ödül töreni 28 Kasmda

Yarmada, Emre Yardmc Karanln En Koyu Taraf öyküsüyle birinci, Ahmet ncedil Yeniden Uyan ile ikinci, Ali çivril Gün Doumu ile üçüncü oldu. Mansiyon ödülüne ise Kendime adl öyküsüyle Hüsniye Özbek layk görüldü.

Türkiye birincisine 3 tam altn, ikincisine 2 tam altn ve üçüncüsüne ise tam altn verilecek. Türkiye genelindeki 7 bölgede ilk üçe giren eser sahipleri de yarm altnla ödüllendirilecek.

Türkiye genelinde dereceye girenler ödüllerini 28 Kasmda düzenlenecek törenle alacak.

Ana Sayfaya Git