Öykü yarışması sonuçlandı?

Eski hükümlülerin istihdamında ön yargıları kırmak, sosyal ve ekonomik anlamda toplumsal duyarlılığı geliştirmek amacıyla düzenlenen "Karanlığı Aydınlananlar Öykü Yarışması"nı kazanan isimler açıklandı.

Haberler 26.11.2019 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB) ve Adalet Bakanl i birliinde, eski hükümlülerin istihdam konusunda ön yarglar krmak, sosyal ve ekonomik anlamda toplumsal duyarll gelitirmek amacyla düzenlenen Karanl Aydnlananlar Öykü Yarmasnn kazananlar belli oldu.

Avrupa Birlii tarafndan finanse edilen MEB, Adalet Bakanl, Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanl, TESK, TOBB, MÜSAD i birliinde, Hayat Boyu Örenme Genel Müdürlüünce yürütülen Avrupa Yetikin Örenimi Gündemi-4 projesi kapsamnda, denetimli serbestlik yükümlüleri ve eski hükümlülere yönelik düzenlenen yarmann kazananlar, Ankara Bat Cumhuriyet Basavclnda düzenlenen törende ödüllerini ald.

ÖYKÜ YARIMASINI KAZANANLAR

187 hükümlünün katld öykü yarmasnda Türkiye birincisi olan Emre Y, Karanln En Koyu Taraf balkl öyküsünde, cezaevinde yaananlardan ziyade topluma tekrar katldktan sonra karlalan sorunlar ve çkmazlar anlatmak istediini söyledi.

ç Anadolu bölge birincisi Mahmut Emre T. ise Üniversiteli Mahkum balkl öyküsünde, çocukluktan balayp cezaevine girene kadar yaadklarn, cezaevi günlerini ve sosyal hayata dahil olma konusunda yaad skntlarn anlattn belirtti.

Konumalarn ardndan, birincilere plaket ve altn takdim edildi.

Törene, Ankara Bat Cumhuriyet Basavcs Ahmet Akça, Etimesgut Kaymakam zzettin Sevgili, Ankara Sanayi Odas Yönetim Kurulu Bakan Yardmcs Seyit Ardç ile çok sayda yetkili katld.

Ana Sayfaya Git