ÖYP lisansüstü eğitim tercihleri başladı

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında KHK ile statüleri 50/d olarak değiştirilen araştırma görevlilerinden yabancı dil puanı 65 ve üstünde olanların, lisansüstü eğitim yapabilmesi için tercihler 14 Eylül'e kadar alınacak.

Haberler 12.09.2018 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretim Kurulunca (YÖK), Öretim Üyesi Yetitirme Program (ÖYP) kapsamnda Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile statüleri 50/d olarak deitirilen aratrma görevlilerinden yabanc dil puan 65 ve üstünde olanlarn, lisansüstü eitim yapabilmesi için tercih ilemleri balad.

YÖKten, ÖYP kapsamndaki aratrma görevlilerinin 2018 güz dönemi lisansüstü eitim kontenjanlarna ilikin açklama yapld.

Lisansüstü eitim tercihleri

Öretim Üyesi Yetitirme Programna likin Esas ve Usuller kapsamnda, 2547 sayl Kanunun 33/a maddesine göre atanan ve 674 sayl KHK ile statüleri 50/d olarak deitirilen aratrma görevlilerinden, yabanc dil puan 65 ve üstünde olanlarn lisansüstü eitim yapabilmesi için gerekli koullara yer verilen açklamada, lisansüstü eitim için bavuru yapacaklarn YÖKDL, ÜDS, KPDS, YDS veya edeerlilii ÖSYM tarafndan belirlenen yabanc dil snavlarndan birinden en az 65 puan, ALESten ise son 5 yl içinde (2013 güz ve sonras) en az 70 puan alm olmalar gerekiyor.

ÖYP kapsamnda yüksek lisans eitimini tamamlayanlar, yüksek lisans eitimi aldklar üniversitelerde doktora eitimi yoksa veya var olan doktora programlar için kendilerinden istenilen artlar yerine getiremiyorlarsa ilan edilen kontenjanlara bavurabilecek.

Aratrma görevlilerinin bavurular

Ayn bölümde olmak kaydyla atandklar anabilim dal dndaki bir anabilim dalna bavuracak aratrma görevlilerinin, bavurudan önce atandklar yükseköretim kurumunun onayn almas, atandklar yükseköretim kurumunda lisansüstü eitim yapan veya yapacak ÖYP aratrma görevlilerinin ise bu kontenjanlara bavurmamas gerekiyor.

ÖYP 2018 güz dönemi lisansüstü programlar için tercih ilemleri, 14 Eylül saat 17.00ye kadar, YÖKün resmi internet sitesi üzerinden yaplabilecek.

Ana Sayfaya Git