Oyun alanına kavuştular!

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinin Pembeviran mezrasındaki ilkokula çocuklar için oyun alanı kazandırıldı.

Haberler 29.05.2019 - 00:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mezradaki Pembeviran lkokulunda müdür olarak atanan mran Azboy, okul ortamn güzelletirmek, örenciler için elenceli hale getirmek istedi.

Okulun koridorunda örenciler için oyun alan oluturan Azboy, zeminini yumuak minderle donattklar oyun alanna denge tahtas, trmanma merdiveni ve parkurlar yerletirdi.

Azboy ayrca okulun temiz kalmas ve örencilerin kendilerine ev ortamnda hissetmesi için 5 snfn zeminine de hal döedi.

Örenciler kendileri için dizayn edilen oyun alannda teneffüste ya da serbest etkinlik saatlerinde gönüllerince vakit geçiriyor.

çocuklar eve gitmek istemiyor

Pembeviran lkokulu Müdürü mran Azboy, kulu bakml ve temiz hale getirmek için Köy Okullar Deiim A (KODA) ve lçe Milli Eitim Müdürlüünün desteiyle baz düzenlemeler gerçekletirdiini söyledi.

Hareketin, dengenin ve oyunun çocuun örenmesinde çok etkili olduunu vurgulayan Azboy, okulun fiziki koullarn buna göre deitirmeye çaltklarn anlatt.

Zemini yumuak minderlerle donattklarn, denge tahtas, trmanma merdiveni, ipin üzerinde yürünebilen parkur hazrladklarn aktaran Azboy, ayrca çocuklarn takla atabilecekleri bir minder havuzu da tasarladklarn kaydetti.

Azboy, köydeki vatandalarn da desteiyle okuldaki 5 snfa da hal serdiklerini ifade ederek, çocuklara terlik aldk. Bir ev ortam yarattk. Bütün çocuklarmza minder aldk. Artk çocuklar sabah okula geldiklerinde, okul tertemizdi. çünkü çocuklar ayakkablarn girite çkarp, evin içine girer gibi temiz terliklerini giyip, okula giriyor. çok rahat ve güzel bir eitim ortam yarattk. dedi.

Yeniliklerin çocuklarn eitimine olumlu katk saladn anlatan Azboy, Ders bittikten sonra çocuklar okuldan çkarmakta zorlanyoruz. çocuklar eve gitmek istemiyor. Bu ortam sayesinde okulu, snf, dersleri sevdiler. Temel sloganmz, önce oyna, sonra ören. Desteklerinden dolay çnar Kaymakam Selami Kaya, lçe Milli Eitim Müdürü Mehmet Aziz de ve KODA yetkililerine teekkür ediyorum. diye konutu.

Öretmen Sakine Tekin de görevinde ilk yl olduunu belirterek, okulda oluturulan ortamdan dolay kendisini ansl hissettiini söyledi.

Güzel bir okulda görev yapmann mutluluunu yaadn aktaran Tekin, Öretmen arkadalarma okulumuzdaki güzellikleri anlatyorum. Özelikle yeni atanan öretmenler için unu diyebilirim ki hafif dokunular yaptmzda güzel eyler ortaya çkabiliyor. Skntlar dile getirip, sitem etmektense el atp, bir eyleri deitirmeye çalsak okullar daha güzel olur. ifadelerini kulland.

Tekin, oluturulan ortamn eitime de katks olduunu anlatarak, bu ekilde çocuklarn dersten daha çok zevk almaya baladn kaydetti.

Eve gidince okulumu özlüyorum

Örencilerden Muhammad Ali Kinay (11), okulun evleri gibi çok güzel olduunu belirtti.

Kinay, Eve gidince okulumu, arkadalarm ve öretmenlerimi çok özlüyorum. Öretmenlerimiz bize oyunlar oynatyor, güzel ders anlatyor. Yeni müdürümüz geldi, okulumuz çok güzel oldu. dedi.

Faika Nur Mercan (10) da okulu güzelletiren okul yönetimi ve öretmenlere teekkür etti.

Nalan Kinay (10), okulda güzel vakit geçirdiklerini dile getirdi.

Vatandalardan Eyüp Topalolu ise çocuklarn hem okuduunu hem de elendiini dile getirdi.

Okulumuzun böyle olmas bizi sevindiriyor. ifadesini kullanan Topalolu, okulu güzelletirdikleri için emei olanlara teekkür etti.

Ana Sayfaya Git