Oyun bağımlığına “okuma saati” formülü

Çocuk romanı yazarı Halime Erdoğan, çocukların son yıllarda giderek artan oyun bağımlılığından evde uygulanacak “okuma saatleri” çalışması ile kurtulabileceklerini söyledi.

Haberler 01.04.2018 - 11:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuk romanlar yazan, son kitab Sihirli Bulutlar ile küçük okuyucularn gönlünü fetheden Halime Erdoan, çocuklar arasnda git gide yaygnlaan, ailelerin önüne geçmekte zorland oyun bamll sorununun kitapla alabileceini söyledi. Kitaplarn bilgi ile deer kazandna dikkat çeken Erdoan, özellikle çocuk kitaplarnda bilginin olmazsa olmaz kural olduunun altn çizdi. Roman ve hikayelerin çocuklarn hayal geliimini desteklediini ifade eden Erdoan, çocuk kitaplarnn bilgi verirken, elendirici özelliinin de olmas gerektiini söyledi.

çocuk romanlarnn yaz youn kitaplar olmas nedeniyle çocuklara baladklar ii bitirme alkanl da kazandracann altn çizen Erdoan, ailelerin ba etmeye çaltklar oyun bamll sorununun da yine kitapla alabileceini vurgulad.

Ailelerin evlerinde okuma saati belirlemeleri gerektiini söyleyen Erdoan, Okuma saati uygulamasnda baba, anne, çocuk ayr ayr kitaplar okumamal. Bir kitabn birazn çocuk, birazn baba, birazn ise anne okumal. Kitap okuma saatinin sonunda tüm aile bireyleri kitapta gelien olaylar ve karakterler hakknda karlkl fikir alveriinde bulunmal. Bu sayede çocuklar kitab daha iyi anlar ve okumay severler. Ailesiyle daha fazla paylam içinde olan çocuun özgüveni de daha çabuk geliir. ki günde bir tekrarlanacak okuma saati ile çocuk, kitap okumay alkanlk haline getirecektir. Ayn zamanda ailesiyle neeli saatler de geçirecektir. nternet ve TV bamll nedeniyle, çocuk, anne, baba ayr ayr yerlerde, telefonla ilgileniyor ya da televizyona bakyorlar. Bundan kurtulmann en kolay ve elenceli yolu kitap okumaktr dedi.

Tüm canllara sevgiyle yaklamay örendiler

Sihirli Bulutlar isimli kitabnn 2016da çktn ifade eden Erdoan, minik okuyucularndan çok güzel geri dönüler aldn söyledi. Kitab okuyan çocuklarn güne gibi gök cisimlerine, uzaya merak duymaya baladn anlatan Erdoan, Minik okuyucularm yeryüzündeki tüm canllara sevgiyle yaklamalar gerektiini, sevgiyle yaklatklarnda evrenin de onlara sevgiyle geri döneceini örendiler. Kitabm birçok okul ve öretmen tarafndan tavsiye edildi. 2018 ylnda ikinci basksn yaptk. Küçük okuyucularma ve ebeveynlerine ilgilerinden dolay teekkür ediyorum diye konutu. Erdoan, günümüzdeki baz çocuk romanlarnn çocuklar özgüven ad altnda isyan etmeye tevik ettiini öne sürdü. Erdoan, ana fikri olmayan, ticari kaygyla yazlan çok sayda kitabn raflarda olduunu da sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git