Oyunlarıyla giyim desteği

Diyarbakır'da Herdem Kültür Sanat Topluluğu tarafından sahnelenen tiyatro oyunundan elde edilen gelirle, köy çocuklarına ayakkabı yardımı yapıldı.

Haberler 29.03.2019 - 01:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Herdem Kültür Sanat Topluluu Genel Sanat Yönetmeni Halim Kaplan, yapt açklamada, her yl bir sosyal sorumluluk projesini gerçekletirmek için çalmalar yaptklarn, bu yl da köy çocuklarn sevindirmek için kollar svadklarn söyledi.

Aralarnda asker, öretmen, üniversite örencisinin de bulunduu bir grup ile Memet Baydurun yazd Düdüklüde Kymal Bamya adl atölye oyununa baladklarn kaydeden Kaplan, oyunun bütün gelirleriyle dar gelirli köy çocuklarna minik ayaklar üümesin diye çizme ve ayakkablar alndn belirtti.

KÖYDEK çOCUKLAR

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolaysyla çnar ilçesine bal Yazçicei köyüne gittiklerini aktaran Kaplan, köyde okuyan çocuklara etkinlikler yaparak ve ayakkablar datarak hem ayaklarn hem de kalplerini sttklarn bildirdi.

Kaplan, öyle konutu:

Bu oyunun dier özelii de sfr bütçe ile oyunun prömiyer yapmasdr. Oyunumuzu köy çocuklar için oynuyoruz dediimizde çok sevinen deerli esnaf dostlarmz kendilerinin de bu çorbada tuzu olsun diye severek bizlere yardmc oldular. Oyunun tüm dekorunu imece usulü bir araya getirerek oluturduk. Oyun kostümlerini bile oyuncular evde olan eski ne varsa getirdiler, bununla yetinmeyip kullandklar yeni elbiselerini de oyun için kostüm yaptlar. te bu yüzden ortaya çok güzel bir oyun çkt.

Ana Sayfaya Git