Oyunlarla sosyalleşti!

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu ile Sur Kaymakamlığınca yürütülen ve geleneksel oyunları yaşatmayı amaçlayan proje kapsamında, çocuklar hem sosyalleşiyor hem de stres atıyor.

Haberler 04.05.2019 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuk Oyunlar ve Spor Kulüpleri Federasyonu (çOSKF) ile Sur Kaymakamlnca unutulmaya yüz tutmu geleneksel çocuk oyunlarnn yaatlmas amacyla, Geleneksel çocuk Oyunlar Ligi Projesi hayata geçirildi.

Proje ile Sur ilçesindeki 10 okulda okuyan 150 örenci düzenlenen seksek ve mendil kapmaca müsabakalarna katlarak sosyalleiyor.

14 Nisanda balayan 10 Maysa kadar grup maçlar ile sürecek müsabakalarda 13-17 Maysta yar final yaplacak.

Diyarbakr, Mardin, rnak, stanbul ve zmir de yaplan müsabakalarda finale yükselen takmlar Türkiye ampiyonas için yaracak.

- çok olumlu tepkiler alyoruz

çOSKF Diyarbakr l Temsilcisi Veysi Nazl, bu proje ile geçmite mahallelerde oynanan, zamanla unutulmaya yüz tutan sokak oyunlarn canlandrmak, bu oyunlar araclyla çocuklar geçmile gelecei buluturmak istediklerini söyledi.

Projeye 10 okuldan 150 örencinin katldn ifade eden Nazl, Mendil kapmaca ve seksek oyunlarn kurallarla oynatyoruz. Örenciler oyunlar oynamak için sabrszlanyordu. Bu oyunlar daha önce okullarda proje ve turnuva eklinde oynanmad. u an Diyarbakrda bu ilk defa yaplyor. çocuklardan olumlu tepkiler alyoruz. Projemizi gelecek yl Diyarbakr geneline yaymak için elimizden geleni yapacaz. diye konutu.

Nazl, projeye destek sunan Sur Kaymakam Abdullah çiftçi ve çOSKF Bakan Mehmet Mutluya teekkür ettiini belirtti.

Küçükkad lköretim Okulunda beden eitimi öretmeni Filiz Ate, geleneksel çocuk oyunlar müsabakalarna çocuklarn büyük bir heyecanla katldn söyledi.

Bu oyunlarn çocuklarn geliimi için çok faydal olduunu dile getiren Ate, sporun çocuklarn zihinsel geliimine büyük fayda saladn aktard.

Ate, böyle bir etkinliin ilk defa düzenlendiine iaret ederek, emei geçenlere teekkür etti.

Müsabakalara katlan örencilerden Yarenur Ermi, bu etkinlik sayesinde çok elendiklerini söyledi.

Müsabakalar çok heyecanl. Takmlar çok güçlü. yi olan kazansn. diyen Ermi, ilk kez böyle bir yarmaya katldn ifade etti.

Beytullah Mente de etkinlik sayesinde stres attklarn anlatarak, Öretmenlerimiz bu oyunlar oynayacamz söylediklerinde çok heyecanlandk. Günlerce hazrlk yaptk. Bu oyunlar çok elenceli. Bu oyunlar sayesinde rahatlyoruz, stresimiz kalmyor. diye konutu.

Ana Sayfaya Git