Oyunun ortasında kural değişmeyecek

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Hiçbir öğrencimiz hiçbir velimiz sürprizle karşılaşmayacak. Oyunun ortasında kural değiştirmeyeceğiz. Elbette hatamız olarak ama ilke olarak böyle bir yaklaşımımız olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Haberler 21.07.2018 - 08:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Selçuk: lk 11imiz hazr, 2 ay içinde 3 yllk program açklayacaz

MLL Eitim Bakan Ziya Selçuk, Milli Eitimde yeni dönem ile ilgili ilk kez medya temsilcileriyle bulutuu toplantda konutu. Bakan olmaya deil, gören olmaya çalacam diyen Bakan Selçuk, 2 ay içerisinde 3 yllk bir program açklayacaklarn belirtti. Bakan Selçuk, Hiçbir örencimiz, hiçbir velimiz sürprizle karlamayacak. Oyunun ortasnda kurallar deimeyecek diye konutu.

Bakan Ziya Selçuk, Ankara Palasta düzenlenen basn toplantsnda yeni eitim-öretim sistemiyle ilgili olarak önemli mesajlar verdi. Bu zamana kadar yapt tüm çalmalarn çocuklara daha aydnlk bir gelecek brakmak için olduunu belirten Bakan Selçuk, Bu görevi bana verdii için Sayn Cumhurbakanna teekkür ediyorum. Bu büyük bir sorumluluk. Bugün geçmiteki eksiklikten söz etme günü deil. Biz küçücük bir tula koyan herkese teekkür ediyoruz. Ben daha çok ilke ve olgular konuacam. lkesel olarak bilimi, akl, sanat, matematii konuacam. Konuacamz dilin evrensel olmas çok önemli. nsan temelli bir eitim anlay kuracaz. Temel kavrammz adalet olacak. Ben bakan olmaya deil, gören olmaya çalacam. Bunu yaparken adaleti iar edinmek vurgulamak istediim ey. Bizim önceliklerimiz olacak. Dezavantajl çocuklar, öretmenler önceliklerimiz olacak. Veriye dayal bir politika üreteceiz diye konutu.

ÖRETMEN çOCUUN VEBALN DERNDEN HSSETMEL

Dünyann önümüzdeki 20 yl içerisinde 4üncü büyük krlmay yaayacan ifade eden Bakan Selçuk, sözlerine öyle devam etti:

Buna tekillik ça deniliyor. Fiziksel, biyolojik ve dijital olann birletii bir ça. Bu dünya farkllk yaratacak bir dünya. Aya füze gönderiyoruz. Ay tam karmzda. Füzeyi oraya gönderirken istikamet veriliyor. Ancak aya nian aldmzda füze ulatnda ay orada olmayacak. Biz çocuklarmz gelecee frlatyoruz. Bir çocuun vebalinin derinden hissedilmedikçe öretmenlik mesleinin yaplmas çok zor.

EN Y 11MZ HAZIR

Eitim alannda uzun yllardr çaltklarn anlatan Bakan Selçuk, Bizim en iyi 11imiz hazr dedi. Her çocuun deerli olduunu vurgulayan Selçuk, Bu meseleyi bürokratik bir meseleden çkarp ulusal bir dava olarak alglayp topyekn olarak hareket etmemiz gerektiini düünüyoruz. Ekibimiz hazr. Uzun yllardr çalyoruz. Bizim en iyi 11imiz hazr. En iyi 100ümüz, en iyi 1000imiz hazr. Yllarn birikimi var. Biz asla Süpermen deiliz. Bizim Süpermenliimiz, ibirlii ile yapmamz gereken bir i. Biz sorumluluumuzun farkndayz. Masay yeniden ina etmeyi, bir bakan olarak deil bu ülkenin bir evlad olarak yapacaz. Eitimin uzun soluklu bir i olduu konusunda mutabakatmz var. Uzun sürede ina edilen ksa sürede yok edilen bir kurum. Her milli eitim bakan kendi dönemi için deil, sonraki dönemler için bir eyler yapar. Bize biraz izin verin biraz çalalm hemen bir ey beklerseniz eski hatalar yaparz bu 50 senelik bir mesele diye konutu.

OYUNUN ORTASINDA KURALLAR DEMEYECEK

2 ay içerisinde 3 yllk bir program açklayacaklarn söyleyen Selçuk, Hangi ay, hangi sene ne yapmak istediimizle ilgili program sunacaz. Nereye gelmek istediimiz konusunda arzu ve hayallerimizi paylaacaz. Hiçbir örencimiz, hiçbir velimiz sürprizle karlamayacak. Oyunun ortasnda kurallar deimeyecek. Elbette beceremeyeceimiz, baaramayacamz eyler olacak. Temel kavrammz adalet olacak. Ben bakan olmaya deil, gören olmaya çalacam. Bunu yaparken adaleti iar edinmek vurgulamak istediim ey. Bizim önceliklerimiz olacak. Dezavantajl çocuklar, öretmenler önceliklerimiz olacak. Veriye dayal bir politika üreteceiz ifadelerini kulland.

DPLOMA TEMELL BR ANLAYI DEL

Enformasyonun bilgiye dönümesi gerektiinin altn çizen Selçuk, diploma temelli bir anlay sergilemeyeceklerini anlatarak öyle devam etti:

Bilginin bilgelie dönümesi gerekiyor. effaf olmay çok arzuluyoruz. Gizlediimiz eylerin çocuklarmzn hayrna olmad açk. Biz eitime belli bir kapal alanda kurum olarak görmüyoruz. Eitim demokrasi ve ekonomi ile dorudan ilikili. Diploma temelli deil, vasf temelli bir anlay sergileyeceiz. Bize biraz izin verin, biraz çalalm. Hemen bir ey yapalm isterseniz, eski hatalar tekrarlarz. Biz ya gemimizi ina ederiz, ya da sel bizi alr götürür.

ÖRETMEN PERFORMANSI

Milli Eitim Bakan Selçuk, Öretmen performansyla ilgili ilan edilen eyin ilevsel olduunu düünmüyorum ve böyle bir eyi Bakanlk olarak uygulamayacaz dedi. Milli Eitim Bakan Selçuk, öretmenlere salk özrü konusunda bir kolaylk, rahatlama getirileceini bildirdi.

Ana Sayfaya Git