Özçam'ın ödülü Bayraktar’dan

TÜBİTAK yarışmasında Türkiye 2’ncisi olan Özçam ödülünü Bayraktar'dan aldı.

Haberler 13.10.2020 - 00:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman Üniversitesi hemirelik bölümü 4. snf örencisi Nergis Özçam, kadna yönelik iddeti önlemek amacyla hazrlad Kendini Koru Bileklii Projesi ile Erzurumda düzenlenen TÜBTAK 2242 Üniversite Örencileri Aratrma Proje Yarmalarnda Türkiye 2ncisi oldu. Özçam, ödülünü T3 Vakf Mütevelli Heyeti Bakan Selçuk Bayraktarn elinden ald.

Proje ile yakndan ilgilenen çileri Bakan Süleyman Soylu, proje üzerinde çallmas için ilgili birimlere talimat verdi. Emniyet Genel Müdürlüünden aranan Özçama projenin gelitirilmek amacyla incelendii müjdesi verildi. Örencisi Özçam makamnda arlayan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydn Durmu, Özçam tebrik ederek örencisi ile gurur duyduunu söyledi. Özçama Kuran- Kerim ile Türk bayra hediye eden Rektör Durmu, Nergis kzmz, gençlerimize frsat verildiinde nelerin yaplabileceini en güzel ekilde ortaya koymutur. Nergis kzmz kentimizin, üniversitemizin yüz ak olmutur. Kadna yönelik iddetin önüne geçmek amacyla gelitirdii projeyi üniversite olarak bandan sonuna kadar destekledik. Bu gibi projeleri tüm detaylaryla desteklemeye devam edeceimizi bir kez daha altn çiziyorum. Emniyet Genel Müdürlüü proje ile ilgileniyor inallah daha da gelitirilecektir dedi.

HEDEFM ÜNVERSTEMDE BÖYLE PROJELERN OLDUUNU GÖSTERMEK

Türkiye ikincisi olmaktan duyduu mutluluu ifade eden Özçam ise öncelikli amacnn kadna iddetin önüne geçmek olduunu söyledi. çileri Bakan Süleyman Soylunun proje ile yakndan ilgilendiini belirten Özçam, Emniyet Genel Müdürlüünden arandm ve projemin gelitirilmesi için incelendiini söylediler. Öncelikli amacm kadna yönelik iddetin önüne geçmek, bir dier amacm ise hem üniversitemin hem kentimin adn duyurmakt. Hamdolsun baardm, inallah projemi daha ileriye götüreceim diye konutu.

Ziyaret srasnda Özçama Genel Sekreter Mehmet Yakan, ÖSYM Koordinatör Yardmcs Dr. öretim üyesi Hakan Karakaya ile proje danman hocas öretim görevlisi Derya Yank elik etti.

Ana Sayfaya Git