Özel eğitim seferberliği

Milli Eğitim Bakanlığınca, görme veya hafif düzeyde zihinsel yetersizliği bulunan öğrencilere, mesleki eğitimin sunulduğu özel eğitim meslek okullarının etkinliği ve verimliliğinin artırılması için çalışma başlatıldı.

Haberler 18.11.2019 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB) Özel Eitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüüne bal, görme veya hafif düzeyde zihinsel yetersizlii bulunan örencilere mesleki eitimin sunulduu özel eitim meslek okullarnn etkinlii ve verimliliini artrmak için yeni çalma balatld.

çalma kapsamnda Bakanlkta yaplan ilk toplantya, Milli Eitim Bakan Yardmcs Mahmut Özer, Özel Eitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili, daire bakanlar ve çeitli illerden özel eitim meslek okullarnn müdürleri katld.

Toplantda, özel eitim meslek okullarndaki yönetsel sorunlar, öretmenlerin verimliliklerinin ve mesleki geliim imkanlarnn artrlmas için yaplmas gerekenler, eitim verilen meslek alanlarnn güncellenmesi görüüldü. Ayrca, okullardaki atölye ve laboratuvar olanaklar, örencilerin staj imkanlar ve mezun olduklarnda istihdamlarnn artrlmas konular ele alnd.

- 81 ilde yaygnlatracaz

Milli Eitim Bakan Yardmcs Mahmut Özer öncelikle mevcut özel eitim meslek okullarnn altyapsn güçlendirdiklerini belirterek, Bu toplant sonunda, okullarmzn ihtiyaçlar belirlendi, gerekli kaynaklar tahsis edildi ve okullarmza aktarld. Tüm okullarmzn ayn güçlü altyapya sahip olmas birinci önceliimiz. dedi.

Özel eitim meslek okullarn 81 ilde yaygnlatracaklarn söyleyen Özer, 2019 yl sonu itibaryla tüm illerimizde en az bir özel eitim meslek okulu hizmet veriyor olacak. Daha sonra illerimizin kapasitesine ve ihtiyacna göre illerde birden fazla meslek okulu açacaz. Dolaysyla bu okullarmza eriimi kolaylatracaz. diye konutu.

Özer, özel eitim meslek okullarnda eitim verilen alanlar yeniden yaplandracaklarn belirterek, Örencilerimizin özellikle staj imkanlarn ve mezun olduklarnda istihdamlarn artrabilmek için sektör temsilcilerimizle bir araya geleceiz. dedi.

- Özel eitim meslek okullarndan memnuniyet artt

Öte yandan, Bakanlk tarafndan Özel Eitimi yiletirme Projesi kapsamnda yaplan meslek edinme atölyelerinin yeterliliklerini ve kullanclar üzerindeki etkilerini belirlemek amacyla aratrma gerçekletirildi. Aratrma kapsamnda, okullardaki yönetici, öretmen, örenci ve velilerin görüleri alnd.

Aratrma sonuçlarna göre, örencilerin yüzde 89unun devamszlk yapma oranlar azalrken ders dinleme ve derse katlm oranlar yüzde 97 artt. Ayrca, örencilerin yüzde 93ünün mesleki, yüzde 95inin de iletiim becerilerini gelitirdii gözlendi.

Türkiyedeki 151 özel eitim meslek okulunda toplam 12 bin 620 örenci eitim görüyor ve 2 bin 251 öretmen görev yapyor.

Ana Sayfaya Git