Özel eğitimde velilere kurs

"Özel eğitim uygulama okullarında eğitim gören öğrencilerimizin velileri, genellikle okullarımızda bekliyorlar. Velilerimize destek olmak için bu okullarımızın tamamında halk eğitim merkezlerimiz tarafından kurslar açacağız"

Haberler 06.12.2019 - 23:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, yaklak 30 bin engelli örencinin eitim ald özel eitim uygulama okullarnda, çocuklarn ders bitim saatine kadar bekleyen veliler için halk eitim merkezleri araclyla kurslar düzenleneceini bildirdi.

Milli Eitim Bakanl (MEB) orta ve ar düzeyde zihinsel yetersizlii bulunan çocuklar ile otizm spektrum bozukluu olan bireylere hizmet veren, toplam 29 bin 878 örencinin eitim ald özel eitim uygulama okullarnda veliler için yeni bir uygulamay hayata geçirecek.

Bakan Selçuk, özel eitim uygulama okullarnn kalitesini yükseltmek için youn bir ekilde çaltklarn vurgulad.

Bir taraftan okullarn altyapsn güçlendirdiklerini, dier taraftan da bu okullar yaygnlatrarak eriimi artrdklarn aktaran Selçuk, Özel eitim uygulama okullarnda eitim gören örencilerimizin velileri, genellikle okullarmzda bekliyorlar. Velilerimize destek olmak için bu okullarmzn tamamnda halk eitim merkezlerimiz tarafndan kurslar açacaz. diye konutu.

Veliler için kurs destei

Ziya Selçuk, bu amaçla Türkiye genelinde saylar 923e ulaan özel eitim uygulama okulu müdürlerinin velilerden kurs taleplerini toplayacan bildirdi.

Talepler dorultusunda okullarda velilere yönelik kurslar düzenleyerek eitim vereceklerini anlatan Selçuk, Böylece velilerimizin bu okullarda bekleme sürelerini hem daha nitelikli hale getirmek hem de hayat boyu örenme kapsamnda becerilerini artrmak için destek salam olacaz. ifadesini kulland.

Engelli çocuklarn özel eitim uygulama okullarna getiren ve ders biti saatine kadar okulda bekleyen veliler, halk eitim merkezlerince okullarda açlacak kurslar sayesinde ilgi duyduklar alanda kendilerini gelitirme imkann yakalayacak.

Ana Sayfaya Git