Özel eğitimdeki öğretmenler için "3D" eğitimi

Milli Eğitim Bakanlığı, özel yetenekli öğrencilere hizmet veren BİLSEM öğretmenlerinin geleceğin mesleği olarak tanımlanan "3D" yazılımları konusunda uluslararası eğitimlere alınmasını sağlayacak projeyi hayata geçiriyor.

Haberler 27.07.2019 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB) öncülüünde balatlan projeyle özel yetenekli örencilere hizmet veren Bilim ve Sanat Merkezlerindeki (BLSEM) öretmenler için gelecein meslei olarak tanmlanan 3D yazlmlar konusunda uluslararas modelleme kurslar düzenlenecek.

Bakanlk Özel Eitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüünce hazrlanan ve Okul Eitiminde Yenilik ve yi Uygulama Deiimi için Birlii Program kapsamnda Avrupa Komisyonu ve Portekiz Ulusal Ajans tarafndan finanse edilen Gelecein Eitiminde 3D Yazclarn Kullanlmas (3DP) Projesi hayata geçirilecek.

2023 Eitim Vizyonundaki dijital örenme materyalleri gelitiren lider öretmenlerin desteklenerek tevik edilmesi ve ileri örenme ortamlar için materyal ve model gelitirme çalmalar yaplmas hedefleri dorultusunda oluturulan proje, uluslararas alanda uygulanacak.

Projeyle özel yetenekli örencilerin eitim ald Bilim ve Sanat Merkezleri (BLSEM) örencilerinin analitik ve matematik becerileri ile mekansal farkndalklarn gelitirebilmek için öretmenlerin dijital yeterliliklerinin uluslararas düzeyde artrlmas amaçlanyor.

- 7 ülke ortaklnda Uzman Öretmenler A kurulacak

24 ay sürmesi planlanan 3D Projesi kapsamnda Türkiyenin yan sra Portekiz, Romanya, Polonya, spanya, Yunanistan, talyadaki okullar, i dünyas, üniversiteler gibi farkl sektör temsilcilerinin katlmyla eitim alannda sektörler aras i birlikleri desteklenecek.

Bu çerçevede dünyada endüstri alannda yakn gelecein olmazsa olmaz olarak görülen 3D yazlm eitimlerine yönelik yenilikçi yaklamlar içeren öretmen rehber kitab hazrlanacak. Kitap, projeye ortak ülkelerin eitim mevzuatlarna uygun olarak tasarlanacak ve her ülkenin kendi dilinde yaymlanacak.

Ayrca ülkeler aras fikir alverii yaparak okullarda dijital dönüümü salayabilmek amacyla uluslararas 3DP Uzman Öretmenler A kurulacak ve öretmenler için uluslararas çapta 3D modelleme kursu düzenlenecek.

Ana Sayfaya Git