Özel lise taban puanları açıklandı!

TEOG kapsamında yapılan merkezi sistem ortak sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanan özel okulların birinci ön kayıt dönemi için taban puanları açıklandı. Okulların birçoğunda geçen yıla göre taban puanlar arttı. Bu eğitim kurumları için 30 Haziran-3 Temmuz arasında birinci ön kayıtlar alınacak. Asil listelerden birinci kesin kayıtlar ise 4 Temmuz yapılacak.

Haberler 15.06.2017 - 11:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çounu yabanc özel okullarn oluturduu Temel Eitimden Ortaöretime Geçi (TEOG) kapsamnda yaplan merkezi sistem ortak snavlarnn tamamn veya bir ksmn kullanan eitim kurumlarnn taban puanlar, okullarn internet siteleri üzerinden duyuruldu. Baz okullarda taban puanlar geçen yla göre ortalama 10 puan daha yükseldi. Kimi okullarsa ayn kald. TEOG kapsamnda yaplan merkezi sistem ortak snavlarnn tamamn veya bir ksmn kullanan baz özel okullarn birinci ön kayt dönemi için dün açklanan taban puanlar ise öyle:

KAYITLAR 30 HAZRANDA BALIYOR

Taban puanlarnn açklanmasnn ardndan özel okullar için birinci ön kayt dönemi 30 Haziran-3 Temmuz arasnda yaplacak. Ardndan 4 Temmuzda birinci kesin kaytlar alnacak. 5 Temmuzda birinci yedek liste kesin kayt dönemi gerçekleecek. 6 Temmuzda sra ikinci ön kaytlara gelecek. 7 Temmuzda ikinci kesin kaytlar alnacak. Bu gün içerisinde okulun asil listesinde yer alan örencilere öncelik tannacak. Ancak asil listedeki örenci kaydn yaptrmazsa, sra yedek listedeki adaylara gelecek.10 Temmuzda üçüncü ön kayt döneminin tamamlanmasyla birlikte ve 11 Temmuzda üçüncü yedek kaytlar gerçekletirilecek. 12-13 Temmuzda serbest kaytlar yaplacak.

Ana Sayfaya Git