Özel liseler MEB'in merkezi sınav sonuçlarını baz alacak

Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dal "Komisyonumuzun aldığı çoğunluk kararı ile liselere yerleştirmeler için Milli Eğitim Bakanlığının yapacağı merkezi sınav sonuçlarını kullanacağız. Bu kararımızı Bakanlık yetkililerine ulaştırıp onay alacağız"

Haberler 09.11.2017 - 08:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Özel Okullar Dernei Yönetim Kurulu Bakan Nurullah Dal, aldklar çounluk karar ile liselere yerletirmeler için Milli Eitim Bakanlnn (MEB) yapaca merkezi snav sonuçlarn baz alacaklarn, Bakanlk yetkililerinden alacaklar onayn ardndan verecekleri son karar kamuoyuna bildireceklerini belirtti.

Dal, bu yl liselere girite yeni sisteme geçildii için snavla örenci alan özel okullarn Bakanln yapt merkezi snavn dnda, velilerde ve örencilerde kafa karklna yol açmamas için özel okullarn ayr bir snav yapmasn istemediklerini ifade etti.

MEBN MERKEZ SINAV SONUçLARI

Dün sabah saatlerinde 50 özel okul temsilcisi ile bir toplant yaptklarn bildiren Dal, öyle devam etti:

Toplantya, daha önce Temel Eitimden Ortaöretime Geçi (TEOG) Sistemi kapsamnda örenci alan özel okullarmz katld. 9 okul temsilcisinin katlmyla Snavla Örenci Alan Özel Okullar Komisyonu kuruldu. Komisyonumuzun ald çounluk karar ile liselere yerletirmeler için Milli Eitim Bakanlnn yapaca merkezi snav sonuçlarn kullanacaz. Bu kararmz Bakanlk yetkililerine ulatrp onay alacaz. Onay almamz takdirde son kararmz kamuoyuna bildireceiz.

YABANCI VE ÖZEL OKULLAR

Dal, toplantda, Türkiyedeki bütün yabanc özel okullarn da bakanln snavn baz alma konusunda görü birliine vardn bildirdi.

Kararlarn Bakanlk yetkililerine gelecek hafta ileteceklerini belirten Dal, Snav sonuçlar, kayt takvimi gibi teknik konulardaki taleplerimizi Bakanlk yetkililerine ileteceiz. Problem çkmamas halinde, özel okullar olarak Bakanln yapaca merkezi snav kullanma kararmz geçerli olacak. ifadelerini kulland.

çounluk kararlarnn 50 okul ile snrl olmadn, isteyen baka özel okullarn da liselere yerletirme sistemindeki merkezi snava dahil olabileceini belirten Dal, Bakanln onaynn ardndan merkezi snav ile örenci almak isteyen üye olmayan özel okullara altyap yardmnda bulunacaklarn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git