Özel öğrencilere yönelik programlar yenilendi

Erken çocukluk ve okul öncesi dönemi için 2, orta ve ağır zihinsel engeli ve otistik öğrencilere yönelik 29, görme engelli çocuklara özel 3 olmak üzere 34 öğretim programı hazırlandı.

Haberler 09.05.2018 - 08:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB) Özel Eitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüü ile TÜBTAK Ulusal Akademik A ve Bilgi Merkezince özel eitim ihtiyac olan örencilere yönelik öretim programlar hazrland.

Özel Eitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, özel eitim programlarnn tantm toplantsnda, 2 yllk bir çalma sonucunda, bu eitime ihtiyaç duyan örencilere yönelik programlar hazrlandn belirterek, emei geçenlere teekkür etti.

Programlarn uygulanmasnn önemine iaret eden Güngör, Bundan sonra programlarn uygulanma aamasn takip etmemiz, öretmenlerimizin bu konudaki eitimi ve duyarllklarn gelitirmemiz gerekiyor. dedi.

Güngör, özel eitim öretmenlerinin yenilie açk olduklarn ifade ederek, hazrlanan programlarn uygulanmasnda zorluk çekeceklerini düünmediini söyledi.

Programlarn, özel eitim okullarndaki eitim ve öretimin boyutunu ve niteliini deitireceini belirten Güngör, bu okullarn özel eitim materyallerini de yenilediklerini kaydetti.

TÜBTAK ULAKBM Müdürü Mirat Satolu da özel eitim alannda nitelikli, uygun ve eriilebilir eitim hizmetinin sunulmasnn önemine deindi.

Öretim programnn eitim materyallerini gelitirme çalmalarn yürüttüklerini söyleyen Satolu, program gelitirme çalmalar kapsamnda, bireysel farkllklar ve ihtiyaçlar için akademisyenlerden destek aldklarn anlatt.

- Okul öncesi çocuklara yönelik programlar da hazrland

Toplantda, erken çocukluk (0-36 ay) ve okul öncesi (37-78 ay) için 2, orta ve ar zihinsel engeli ve otizm spektrum bozukluu olan örencilere yönelik 29 ve görme engelli çocuklara özel 3 olmak üzere hazrlanan 34 öretim program tantld.

Erken çocukluk ve okul öncesi dönemi için hazrlanan programlarda, bilisel geliim, alc dil geliim, ifade edici dil geliim, kaba motor geliim, ince motor geliim, sosyal duygusal geliim ve uyumsal beceriler geliim alanlar bulunuyor.

Orta ve ar zihinsel engeli ve otistik örencilere yönelik hazrlanan programlar, matematik, hayat bilgisi, günlük yaam becerileri, bamsz yaam becerileri, görsel sanatlar ve el becerileri, müzik ve oyun, iletiim ve sosyal beceriler, beslenme, salk ve güvenlik, okuma yazma derslerini içeriyor.

Görme engelli örenciler için hazrlanan programlar da beden eitimi ve spor derslerini kapsyor.

Ana Sayfaya Git