Özel okul öğrencisi 1.5 milyon!

"Küçük de olsa yaşanan problemler ve oluşturulmaya çalışılan tüm olumsuz havaya rağmen özel okullara giden kişi sayısı 1,5 milyonu buldu"

Haberler 24.02.2020 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tüm Özel Eitim Kurumlar Dernei (ÖZ-KUR-DER) Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet çevik, Küçük de olsa yaanan problemler ve oluturulmaya çallan tüm olumsuz havaya ramen özel okullara giden kii says 1,5 milyonu buldu. ifadelerini kulland.

Bilgi Kolejinin kurucusu da olan çevik yapt açklamada, ülke genelinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki özel okul saysnn 11 bini atn ve bu saynn her geçen gün arttn belirtti.

Özel okula giden örenci saysnn 2018-2019 eitim-öretim sezonunda 1,4 milyona yaklatn ifade eden çevik, söz konusu saynn 2019-2020 eitim-öretim sezonunda 1,5 milyonu bulduunu kaydetti.

çevik, özel okullarn 2019 yaz sezonunda ciddi olumsuz haberlerle gündeme geldiini hatrlatarak, baz kurumlarn yanl planlama ve strateji nedeniyle ekonomik problemlerle kar karya kaldn anmsatt.

Ahmet çevik, Ancak saylar 11 bini bulan özel okullar içerisinde sorunlu okul saysnn orannn yüzde 1i geçmediini ifade etmitik. Nitekim dediimiz gibi oldu. Özel okullar oluturulmaya çallan tüm olumsuz havaya ramen yollarna tam gaz devam ediyor. ifadelerini kulland.

- Özel okullara temkinli yaklalyor ancak ilgi sürüyor

çevik, küçük de olsa yaanan problemler ve oluturulmaya çallan tüm olumsuz havaya ramen özel okullara giden kii saysnn 1,5 milyonu bulduuna iaret ederek, unlar kaydetti:

Yln ilk aylar özel okullarn kaytlarnn yapld, bursluluk snavlarnn gerçekletirildii dönemlerdir. Bu snavlar ve kaytlar için çok ciddi bavuru var. Özellikle bursluluk snavlarmza katlan kii says neredeyse katlanarak artyor. Mesela Bilgi Koleji olarak bizim bursluluk snavlarmza kontenjanmzn 15 kat talep geldi. Veliler geçen yllara nazaran daha sorgulayc, temkinli ve irdeleyici yaklayor ancak özel okullara ilgileri sürüyor. Burada yeni kaytlarda veliler, okulla ilgili aratrma yapmak için, süreci biraz daha uzun tutuyor. Eskisi gibi gözü kapal gidip kayt yaptrmyor.

çevik, velilerin temkinli yaklamalarnda hakl olduklarn belirterek, hiçbir velinin eitim-öretim sezonunun ortasnda çocuunun sknt yaamasn istemeyeceini bildirdi.

- 4 yllk kayt yapma imkan sunulmal

Ahmet çevik, her yl okullarda kayt yenileme yapldn kaydederek, Özel okullar bir yl kayt alabiliyor. Ancak burada bir kademeye, 4 yla kayt yaptrma imkan sunulmal. Mesela ortaokula, liseye kayt yaptran örencinin 4 yl oraya gitmesi gerekiyor. Yani 4 yllk kayt yapma imkan sunulmal. Bu uygulamann çok yararl olmadn düünüyoruz. çünkü baz veliler sadece maddi kriterlerle çocuklarn okullarn her yl deitirebiliyor, çok ufak-tefek indirim sunan okullara çocuklarn alabiliyor. Bu da çocuun eitimine olumsuz yansyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git