Özel okul teşvik başvuruları 10 Ağustos'ta başlayacak

Milli Eğitim Bakanlığınca, özel okullarda öğrenim görecek öğrenciler için verilecek eğitim ve öğretim desteği başvuruları, 10 Ağustos-6 Eylül'de alınacak.

Haberler 09.08.2017 - 08:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), özel okullarda örenim görecek örenciler için verilecek eitim ve öretim destei bavurular, 10 Austos-6 Eylül arasnda alnacak.

Bakanln internet sitesinden, 5580 Sayl Kanun Kapsamndaki Özel Okullarda Örenim Gören/Görecek Örenciler çin Verilecek Eitim ve Öretim Destei Uygulama e-Klavuzu yaymland.

Buna göre, eitim ve öretim desteinden yararlanmak isteyen örenciler, e-okul, özel okullar ise MEBBS üzerinden 10 Austos-6 Eylülde bavurularn yapabilecek.

Tercih yapmaya hak kazanan örencilerin isimleri, 7 Eylülde Bakanln internet sitesinde yaymlanacak ve ayn gün örencilerin tercih ilemleri de balam olacak. 14 Eylüle kadar devam edecek olan tercih sürecinin ardndan 15 Eylülde yerletirme sonuçlar ilan edilecek ve 15-22 Eylülde nakil ve kesin kayt ilemleri yaplacak.

Bavurularda 75 bin kiinin belirtilen tarihlerde özel okullara kayt yaptrmamas halinde yeniden tercih alnmadan örencilerin önceki tercihleri dorultusunda ek yerletirmeler yaplacak ve 29 Eylül itibaryla 2017-2018 öretim yl eitim ve öretim destei ilemleri tamamlanm olacak.

- Takvim dikkatle incelenmeli

Milli Eitim Bakanl Özel Öretim Kurumlar Genel Müdürü Kemal amlolu, velilerin e-klavuzda yer alan takvimi dikkatle incelemelerini istedi.

ster resmi isterse özel okula devam eden örencilerin veli veya vasilerinin destekten yararlanmak için kaytl olduklar okullarn müdürlüklerine müracaat etmeleri gerektiinin altn çizen amlolu, bir okulda kayd bulunmayan okul öncesi örencilerinin velilerinin ise okul öncesi eitimi yaplan resmi veya özel okula aday ya da kesin kaytlarn yaptrarak destee müracaat edebileceklerini bildirdi.

Örencilerin eitim ve öretim destei kapsamnda 15 tercih hakk bulunduunu hatrlatan amlolu, kayt yaptrmay düündükleri okullarn kayt ücretleri ile dier artlar hakknda yeterince bilgi edindikten sonra tercih yapmalar konusunda velileri uyard.

Milli Eitim Bakanl tarafndan her yl özel okullarda okuyan örencilere verilen eitim ve öretim destei kapsamnda 2017-2018 öretim ylnda, okul öncesi eitim kurumlarnda okuyan örencilere 3 bin 60 lira, ilkokul ve temel liselerde örenim gören örencilere 3 bin 680 lira, ortaokul ve dier liselerde örenim gören örencilere ise 4 bin 280 lira destek ödemesi yaplacak.

Ayrca 2017-2018 öretim ylnda okul öncesinde 6 bin, ilkokul, ortaokul ve liselerde 15 biner, temel liselerde ise 24 bin olmak üzere toplam 75 bin örenci ilk defa bu destekten yararlanma imkan bulacak.

Ana Sayfaya Git