Özel okullara "ücret ilanı" düzenlemesi

Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan yeni düzenleme kapsamında, özel okullar, bir sonraki yılın eğitim ve öğretim ücreti ile takviye kursları, yemek, servis, kıyafet, kırtasiye, yatakhane gibi diğer ücretleri, ocak ayından itibaren mayıs sonuna kadar ilan edecek.

Haberler 05.01.2018 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB) yaplan yeni düzenleme kapsamnda, özel okullar, bir sonraki yln eitim ve öretim ücreti ile takviye kurslar, yemek, servis, kyafet, krtasiye, yatakhane gibi dier ücretleri, ocak ayndan itibaren mays aynn sonuna kadar ilan edecek.

MEB Özel Öretim Kurumlar Genel Müdürlüünce, kayt srasnda veliler ile özel okullar arasnda imzalanacak kayt sözlemesi güncellendi.

Buna göre, okulun ara snflarnn eitim ücreti, bir önceki eitim öretim ylnda ilan edilen ücrete (Y.-ÜFE+TÜFE)/2 oranna en fazla yüzde 5 art yaplarak hesaplanacak.

Özel okullar, bir sonraki yln eitim ve öretim ücretini ve takviye kurslar, yemek, servis, kyafet, krtasiye, yatakhane gibi dier ücretleri, ocak ayndan itibaren mays aynn sonuna kadar ilan edecek.

ÜCRET LANI DÜZELTLD

Bu ilanlarda ders yl veya ders saati ücretiyle birlikte, pein veya taksitli ödemeler ve dier indirimler de belirtilecek. Özel okullar, süresi içinde eitim ve öretim ücretini ilan etmemeleri halinde, okulun bir önceki yln sözlemesindeki eitim ve öretim ücreti geçerli olacak.

Sosyal ve kültürel faaliyetler, gezi ve gözlem gibi dier etkinlikler için ücretler, faaliyet öncesi belirlenecek.

Kurs ve faaliyetlere katlm ise veli veya vasi izni dorultusunda gerçekleecek. Özel okullar, örenci veya velilerinden beceri eitimi veya staj çalmas ad altnda ayr bir ücret talep etmeyecek.

Eitim ve öretim ücreti, kurum adna açlan ve valilie bildirilen banka hesap numarasna yatrlarak tahsil edilecek. Örencilerden alnan ücretler, e-Okul sistemine ilenecek ve velilerin bilgisine sunulacak.

Ana Sayfaya Git