Özel Okullara Vali İnsiyatifi!

MEB hizmetin yerelde, kısa sürede ve etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla okullar haricindeki özel öğretim kurumlarının açılış işlemlerini valiliklere devredecek. Hazırlanan taslağa göre, sosyal etkinlik merkezleri, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları, uzaktan öğretim yapan kuruluşlar, motorlu taşıt sürücüleri kursları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri gibi kurumlar düzenleme kapsamında olacak.

Haberler 03.04.2019 - 23:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB) hizmetin yerelde, ksa sürede ve etkin bir ekilde gerçekletirilmesi amacyla okullar haricindeki özel öretim kurumlarnn açl ilemlerini valiliklere devredecek. MEB 2023 Eitim Vizyonunun önemli hedeflerinden biri olan özel öretim kurumlarnn mahalli ve merkezi kamu kurumlaryla olan ilikisine yönelik bürokratik i ve ilemlerin sadeletirilmesiyle ilgili çalmann yakn bir zamanda hayata geçirilmesi planlanyor. Bakanlk, bu çerçevede, MEB Özel Öretim Kurumlar Yönetmeliinde kapsaml bir deiiklie gitmeye hazrlanyor. Yaplmas öngörülen deiiklikler içerisinde okullar dndaki özel öretim kurumlarnn açl ilemlerinin de yeniden düzenlenmesi yer alyor.

Hazrlanan taslaa göre, hizmetin yerelde, ksa sürede ve etkin bir ekilde gerçekletirilmesi amacyla okullar dndaki özel öretim kurumlarnn açl ilemleri valiliklere devredilecek. Söz konusu deiikliklerle 2023 Eitim Vizyonundaki hedefler dorultusunda bürokrasinin azaltlmas salanacak. Böylelikle özel öretim kurumlarnn açl ilemlerine yönelik süreçlerin daha hzl ve etkin bir ekilde uygulanmas hedefleniyor. Okullar haricindeki özel öretim kurumlar arasnda kurslar, sosyal etkinlik merkezleri, özel ulatrma hizmetleri, mesleki eitim ve gelitirme kurslar, uzaktan öretim yapan kurulular, motorlu tat sürücüleri kurslar, hizmet içi eitim merkezleri ile özel eitim ve rehabilitasyon merkezleri gibi kurumlar yer alyor.

KURSYERLER ÜRETME KATILIP, GELR ELDE EDECEK

MEB Özel Öretim Kurumlar Genel Müdürlüü öncülüünde yürütülen çalma kapsamnda kurslarda eitim alan kursiyerlerin yapaca çalmalarn üretime dönütürülmesi için önemli bir adm atlacak. Kurslarda eitim alan kursiyerlerin ayn zamanda üretim faaliyetlerine katlmasn salayacak olan bakanlk, kursiyerlerin bu yolla gelir elde etmesi ve ekonomiye katkda bulunmasna imkn tanyacak.

Ana Sayfaya Git