Özel okullara yüz yüze sınırı!

Özel okullar, resmi okullardaki uygulamaların dışında yüz yüze eğitim yapamayacak

Haberler 26.09.2020 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB), özel okullarda, resmi okullardaki uygulamalarn dnda hiçbir ekilde yüz yüze eitim veya herhangi bir etkinlik yaplmayacana ilikin illere yaz gönderdi.

MEB, özel eitim kurumlarndaki yüz yüze eitim faaliyetlerine ilikin valiliklere gönderdii yazyla uyarlarda bulundu. Yazda, özel okul öncesi eitim veren kurumlarda yürütülecek kulüp faaliyetleri, özel ilkokullarn 1. snflarnda yüz yüze eitim verilmesi, özel okullarn 8 ve 12. snflarnda yaplacak takviye kurslar, özel öretim kurslarnda yürütülecek eitim faaliyeti ile izinsiz eitim faaliyetinde bulunan yerler hakknda Bakanla ulaan talep ve ikayetler üzerine, baz açklama ve uyarlarda bulunma zarureti ortaya çkt belirtildi.

Buna göre, özel okul öncesi eitimi veren kurumlarn kurucular ve örenci velilerinin istemeleri halinde, Eitim Kurumlarnda Hijyen artlarnn Gelitirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Klavuzunda yer alan hususlara titizlikle uyulmas kaydyla, özel okul öncesi eitimi veren kurumlarda, yaz okulu ve yaz kulüpleri faaliyetleri yaplabilecek, bavuru olmas halinde yenileri de açlabilecek.

Özel ilkokullarda, okullarn açlmasndan itibaren resmi okullarda uygulanan yüz yüze eitim programnn ayns uygulanacak. Özel okullarda, resmi okullardaki uygulamalarn dnda hiçbir ekilde yüz yüze eitim veya herhangi bir etkinlik yaplmayacak.

Özel okullarn 8 ve 12. snf örencileri için 17 Austos 2020-6 Haziran 2021 arasnda takviye kurs faaliyetleri yaplacak. Bu snflarn dnda hiçbir suretle takviye kurs faaliyeti düzenlenmeyecek.

Özel öretim kurslar, sadece kurum açma izinlerinde belirtilen bilim grubunda yüz yüze eitime devam edebilecek.

Kiisel geliim kurslar ile dier çeitli kurslarda da sadece kurum açma izinlerinde belirtilen öretim programnda yüz yüze eitim sürdürülecek.

8 ve 12. snf örencileri için destekleme ve yetitirme kurslar ile takviye kurslar açk olup yüz yüze eitim verildiinden, bu kurslara devam eden örencilerin yurt veya pansiyon ihtiyaçlarnn karlanabilmesi için özel örenci yurt ve pansiyonlar Eitim Kurumlarnda Hijyen artlarnn Gelitirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Klavuzunda belirtilen artlar yerine getirilerek açlacak.

- zinsiz çalan kurumlara idari para cezas uygulanacak

Bu hususlara aykr hareket eden kurumlara, Özel Öretim Kurumlar Kanunu uyarnca idari yaptrm uygulanacak.

Ayrca bu süreçte her ne ad altnda olursa olsun Bakanlktan veya valiliklerden kurum açma izni ile i yeri açma ve çalma ruhsat almakszn eitim faaliyetinde bulunan ve valiliklerde kurulan izleme ve koordinasyon komisyonlarnca tespit edilen kii veya yerler hakknda, brüt asgari ücretin 20 kat idari para cezas uygulanacak, bu yerler valiliklerce kapatlacak.

Ana Sayfaya Git