Özel okullarda teşvikler belli oldu

2018-2019 eğitim ve öğretim yılında, özel okullarda öğrenim görecek 75 bin öğrenci, ilk defa eğitim öğretim desteğinden yararlanacak. Bu eğitim yılında okul öncesinde 3 bin 290; ortaokul ve lisede 4 bin 610; temel lise ile ilkokuldaysa 3 bin 960 TL’lik teşvik verilecek.

Haberler 15.08.2018 - 08:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl ile Hazine ve Maliye Bakanl tarafndan hazrlanan 2018-2019 Eitim ve Öretim Ylnda Özel Okullarda Örenim Gören veya Görecek Örenciler çin Eitim ve Öretim Destei Verilmesine likin Tebli Resmi Gazetede yaymland. Buna göre, örgün eitim yapan özel ilkokul, ortaokul ve liselerde örenim gören örenciler için resmi okullarda örenim gören bir örencinin okul türüne göre, her kademede okulun örenim süresini amamak üzere eitim ve öretim destei verilebilecek.

KALKINMILIK DKKATE ALINACAK

Eitim ve öretim destei, yörenin kalknmada öncelik derecesi ve gelimilik durumu, örencinin ailesinin gelir düzeyi, eitim bölgesinin örenci says, desteklenen örenci ve örencinin gidecei okulun baar seviyeleri ile öncelikli örenciler gibi ölçütler ayr ayr veya birlikte dikkate alnarak verilecek.

Söz konusu eitim öretim hizmetini sunan veya yararlananlarn, gerçek d beyanda bulunmak suretiyle fazladan ödemeye sebebiyet vermeleri halinde bu tutarlarn, ödemenin yapld tarihten itibaren ilgili kanuna göre hesaplanacak gecikme zamm ile birlikte bir ay içinde ödenmesi istenecek. Süresinde ödenmemesi halinde bu tutarlar, Hazine ve Maliye Bakanlna bal vergi daireleri tarafndan tahsil edilecek. Bu fiillerin tekrar halinde, ayrca kurum açma izinleri iptal edilecek.

EN BÜYÜK DESTEK ORTAÖRETME

2018-2019 eitim ve öretim ylnda, özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve temel lise türlerinde örenim görecek her bir örenciye verilecek eitim ve öretim destei tutarlar ile ilk defa destek verilecek örenci saylar belirlendi.

Bu kapsamda, okul öncesi eitim kurumlarndaki 6 bin örenciye 3 bin 290ar lira, ilkokullardaki 15 bin örenciye 3 bin 960ar lira, ortaokullar ve liselerdeki 15 biner örenciye 4 bin 610ar lira ile temel liselerdeki 24 bin örenciye 3 bin 960ar lira olmak üzere, toplam 75 bin örenciye, bu yl ilk kez eitim öretim destei verilecek.

Ana Sayfaya Git