Özel okullarda telafi eğitimi!

Özel okullar, 15 Ağustos'tan itibaren yüz yüze telafi eğitimlerine başlayacak Özel okullar, 19 Haziran'a kadar uzaktan eğitime devam edecek; 15 Ağustos'tan sonra 3 haftadan az olmamak kaydıyla yüz yüze telafi eğitimi yapacak

Haberler 02.06.2020 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özel öretim kurslar da gerekli önlemleri alarak, velilerin istemesi halinde, eitimlere bugünden itibaren balayabilecek. Özel eitim ve rehabilitasyon merkezleri, eitimlere 15 Hazirandan itibaren balayabilecek.

Milli Eitim Bakanl (MEB) Özel Öretim Kurumlar Genel Müdürü Muammer Yldz, özel okullarn 19 Hazirana kadar uzaktan eitime devam edeceini, 15 Austostan sonra 3 haftadan az olmamak kaydyla yüz yüze telafi eitimi yapacan duyurdu.

Yldz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle alnan tedbirler dorultusunda 16 Mart - 31 Mays 2020 tarihleri arasnda eitime ara verilen, 5580 sayl Özel Öretim Kurumlar Kanunu kapsamnda faaliyette bulunan özel okullarda, eitimlere uzaktan eitim yoluyla devam edildii anmsatt.

Resmi okullar tarafndan EBA ve EBA TV üzerinden uzaktan eitim yapld srada özel okullarn da e zamanl olarak kendi imkan ve öretmenleriyle uzaktan eitim verdiinin altn çizen Yldz, u bilgileri paylat:

Özel okullar, verdii uzaktan eitimden örencilerinin ne kadar faydalandklarnn ölçümünü yaparak konu tekrar veya yüz yüze eitim alnmasna ihtiyaç duyulan alanlarda telafi eitimi yapabilecek. Özel ilkokul, ortaokul ve ortaöretim kurumlar ise 2019-2020 öretim ylnn bitim tarihine kadar eitimlerine uzaktan eitim yoluyla devam edecek. Yüz yüze telafi eitim, özel okullarda 15 Austos 2020den sonra balayacak olup Austos ve Eylül aylarnda toplam süresi en az üç hafta olacak ekilde düzenlenecek. Telafi eitimi yapacak özel okullar eitimin zaman ve süresini il/ilçe milli eitim müdürlüklerine bildirecek ve eitime balamadan ve eitim süresince okullarnda tedbirleri alacak.

Özel eitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki eitimlere de 16 Mart - 31 Mays tarihlerinde ara verildiini hatrlatan Yldz, u deerlendirmelerde bulundu:

Tedbirlerin uygulanmasyla ülke genelinde olumlu sonuçlar elde edilmi ve normalleme süreci planland ekliyle devam etmektedir. Kontrollü sosyal hayat kurallar, il pandemi kurulunun görüleri de dikkate alnarak kurum binalarnda, eitimde kullanlan araç gereçlerde ve engelli bireylerin merkeze ulamlarnda kullanlan servis araçlarnda koronavirüs salgnndan korunmak için gerekli olan maske kullanm, hijyen ve sosyal mesafenin korunmas ile ilgili tedbirlerle birlikte, illere gönderdiimiz yazdaki kurallara uyulmas artyla özel eitim ve rehabilitasyon merkezlerinin kurucular ve engelli bireylerin velilerinin istemesi halinde, merkezlerde eitimlere 15 Haziran 2020 tarihinden itibaren balayabilecektir.

Yldz, özel öretim kurslarnn da gerekli önlemleri alarak örenci velilerinin istemesi halinde, eitimlere bugünden itibaren balayabileceini duyurdu.

Yldz, özel öretim kurslar ile özel eitim ve rehabilitasyon merkezleri binalarnda, eitimde kullanlan araç gereçlerde ve örenci, kursiyer ve engelli bireylerin merkeze ulamlarn salayan servis araçlarnda maske kullanm, hijyen ve sosyal mesafenin korunmas ile ilgili tedbirlerle birlikte dier kurallara titizlikle uymalarnn salanacan, uymayanlar hakknda ilgili birimlerce mevzuatlar dorultusunda gerekli yasal ilemlerin yaplacan belirtti.

Genel Müdür Yldz, özel okullar, özel öretim kurslar, özel eitim ve rehabilitasyon merkezleri ile ilgili yazlarn illere gönderildiini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git